Folkelig møte om promenadegate

Folkemøte: Gullik Gulliksen har over 30 års erfaring med prosjektering i Sandefjord  og redegjorde for planskissenen til den nye paradegata.

Folkemøte: Gullik Gulliksen har over 30 års erfaring med prosjektering i Sandefjord og redegjorde for planskissenen til den nye paradegata. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hva er tankene rundt den nye promenadegata, og hvordan er den tenkt seende ut. Dette ble vist fram på et folkemøte onsdag kveld.

DEL

Det var prosjektgruppen som bød inn til folkemøte. Møte ble holdt på Thaulows & Gran Bar og rundt 20 personer møtte opp.

Det er konsulent Gullik Gulliksen, fra GG Landskap som på oppdrag fra prosjektgruppen har utarbeidet planene for gatestumpen mellom havneområdet og Torget. Det var også han som stod for fremvisningen av skisseprosjektet, under folkemøtet. Der fikk publikum se hvordan gata kan forvandles fra en bygate til en paradegate med parkområde.

Folkemøte: Gullik Gulliksen har over 30 års erfaring med prosjektering i Sandefjord  og redegjorde for planskissen til den nye paradegata.

Folkemøte: Gullik Gulliksen har over 30 års erfaring med prosjektering i Sandefjord og redegjorde for planskissen til den nye paradegata. Foto:

Forslaget går ut på å skape en promenadegate for å forene sjø og land.

På begge sider av gata blir det imidlertid grønne arealer, benker og definerte møteplasser.

Området skal skjermes mot parkeringsarealet på Tivolitomta, samtidig som det blir tverrgående akser for å koble gata sammen med det øvrige sentrum.

- Et alternativ er også å flytte bilene på Tivolitomta til nærliggende områder. Det kan gjøres uten store kostnader, fortalte Gullik Gulliksen.

LES OGSÅ: Asfalt og tomrom blir grønn lunge

Fikk luftet synspunkter

Etter fremvisningen ble det oppfordret til spørsmål fra salen. Her var det flere som fikk luftet sine synspunkter.

En kar i blant folket, ropte høyt om hvor kostbart dette ville bli, og lurte på hva dette kom til å gå utover av andre kommunale tjenester. Blant annet om dette ville ha innvirkning på matserveringen på alders og pleiehjem. Han fikk en kjapp innføring i budsjettering og kommunal saksgang, av ordfører Bjørn Ole Gleditsch.

Thor Werner lurte på om bua hans måtte flyttes, og fikk til svar at bua ikke var tegnet inn i planene på nåværende plass. Audun Tjomsland applauderte planene og Cato Arveschoug ville ha parkering inne i Preståsenfjellet, kanal opp til Torget og han syntes gata ikke behøvde være så rett, den kunne godt svinge litt.

Elisabeth Theien i prosjektgruppa var meget fornøyd med møte og oppfordrer også andre til å sende sin mening om prosjektet til hennes e-post: post@sfjbv.no

LES OGSÅ: Nye Kurbadhagen – en kur for alt

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken