DNT Vestfold, Barnas Turlag Larvik, Barnas Turlag Sandefjord, Larvik og Omegns Turistforening, Sandefjord Turistforening og Oslofjorden Friluftsråd står som arrangør av friluftsskolen som skal avvikles på dagtid (i tidsrommet 09.00-15.00) i perioden 9.–12. august. Det er planlagt én overnatting, men det er ikke et sammenhengende leirtilbud.

Sommerferiens friluftsskole er for barn og ungdom, hvor hovedmålgruppen er 10-13-åringer. Det opplyser Den Norske Turistforening på sin nettside.

Det er 25 plasser på skolen, som har fortløpende påmelding.

Lavterskel

Det kommende ferietilbudet i nærmiljøet har som mål å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv via lavterskelaktiviteter.

Dem som deltar på skolen vil få grunnleggende kunnskaper og opplevelser om natur og friluftsliv i kombinasjon med aktiviteter og lek.

LES OGSÅ: Like mye for sammenhengende kyststi som før de gikk turen sammen. Men Tor Steinar og Erik skiller fremdeles lag om regulering.

I løpet av de fire dagene friluftsskolen pågår, vil deltakerne lære mer om blant annet allemannsrett og ferdselskultur, kartforståelse, raste- og leirplass, samt tur.

Lek og moro på Flautangen

Programmet på skolen bestemmes av turlederen og aktivitetslederne fra dag til dag.

Været spiller blant annet inn, men foreløpig er det klart at mye av programmet vil foregå på Flautangen på Østerøya i Sandefjord.

De to første dagene skal etter planen foregå der, hvor deltakerne skal bli kjent. Der vil de også lære litt om allemannsretten og ha orientering og humleorientering, samt bade og leke.

LES OGSÅ: Se så fint Jan Ivar har gjort det ved gapahuken på Flautangen

Dag tre skal deltakerne ta båt fra Seilerhytta i Larvik til Malmøya, hvor det blir overnatting. På øya blir det blant annet felles matlaging og en utflukt. I tillegg skal deltakerne lære om livet i fjæra, og de kan også bade og fiske om de vil, før de reiser hjem dag fire.

Friluftsskolen er åpen for alle, og er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftsrådenes Landsforbund. Nevnte skole foregår i samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd, opplyses det på nettsiden til Den Norske Turistforening.