Gå til sidens hovedinnhold

Tips til god lesing: Intenst, viktig og vakkert

Inger Sofie Frog Austnes ved Sandefjord bibliotek anbefaler tre bøker.

Just kids, Patti Smith, oversatt av Brit Bildøen, Samlaget (2012)

New York på 1960-tallet er bakgrunn for kunstnerparet Patti Smith og Robert Mapplethorpe sitt kraftfulle møte som raskt ble en intens og varm kjærlighetshistorie. Byen har et kreativt kunstmiljø med personligheter som Springsteen, Hendrix og Warhol. Patti Smith skildrer sjeldent levende fra en tid som har satt og stadig setter spor. Intenst, viktig og vakkert av tidenes tøffeste kunstner som stadig fortsetter å levere.

Shotgun Lovesongs, Nickolas Butler, oversatt av Hilde Rød- Larsen, Pax (2014).

I Nickolas Butler sin debutroman møter vi en vennegjeng på fire som er tilbake i hjembyen for å feire bryllup. Samholdet var tett i ungdomstida og livet var rikt i Little Wing i Wisconsin. Hvordan er det for bonden, megleren, rockestjerna og rodeorytteren å møtes igjen? Hank, den eneste som ble værende i hjembyen, er fortelleren i boka. Som leser blir jeg trukket inn i hendelsene og vennskapene. Forfatteren har flere spennende utgivelser som jeg håper innfrir like godt som denne.

Den hemmelige historien, Donna Tartt, oversatt av IdaLou Larsen, Tiden (2014)

Tartt debuterte med en kriminalroman utenom det vanlige. Boka starter med et mord begått av en liten gruppe som studerer klassisk gresk ved et universitet i Vermont i USA. Hvordan kan dette skje, og hvilke følger får det for dem som står bak? I over 500 sider følger jeg intenst med gruppa som utsletter seg selv med egne tankesett og regler og de går inn i et mørkt fellesskap der de er i stand til å begå flere ugjerninger. Blir de stoppet, og hvor langt går Tartt i sin tolkning av krimsjangeren? Den som leser, får se.

Finn flere tips fra Sandefjordbibliotekene HER.

Kommentarer til denne saken