Gå til sidens hovedinnhold

Tivolitomta har plass til mer enn fagskole, kulturskole og bibliotek. Kanskje Universitetet i Sørøst-Norge kan etablere en avdeling her?

Nødvendig kompetanse til bedriftene våre, yrende møteplass for ungdommene våre og spennende kulturarena for sandefjordingene; mange behov kan bli møtt med planene som nå foreligger for Tivolitomta.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tivolitomta har blitt diskutert fram og tilbake i flere tiår. Nå er en ny og spennende mulighet på tegnebrettet.

Flere gode grunner til å applaudere

Et helt kvartal med utdanningsinstitusjoner og kulturarenaer vil gi store positive ringvirkninger, og det er flere grunner til at vi i Sandefjord Næringsforening applauderer planene:

Les også

Rådmannen går for bibliotek og kulturskole på Tivolitomta

* Når vi spør bedriftene (medlemmene) våre hva de ønsker seg aller mest til Sandefjord, er «en utdanningsinstitusjon» svaret vi får fra mange. Både for å trekke flere unge hit og for å få tak i kortreist og nødvendig kompetanse.

* Et levende sentrum – med blant annet møteplasser og kulturtilbud – er et kjempefortrinn når bedriftene våre skal rekruttere nye medarbeidere. I tillegg vil det dryppe en hel del aktivitet på andre sentrumsaktører.

Les også

– Tivolitomta kan bli det flotteste byutviklingsprosjektet noensinne!

* Gode kommunale tjenester er viktig, og det vil være både økonomisk smart og brukervennlig om Sandefjord kommune kan samlokalisere flere av sine enheter på ett sted – Rådhuset – snarere enn å være spredt rundt på flere lokasjoner.

Kompetanse bedriftene etterspør

Den private fagskolen Gokstad Akademiet gir et høyaktuelt studietilbud (blant annet digitalmarkedsføring og Frontend-utvikling), og dette er kompetanse som våre bedrifter i stor grad etterspør.

Les også

– Det skulle være en åpen prosess om nytt bibliotek i sentrum. Plutselig handler det bare om Tivolitomta!

Flere av våre medlemsbedrifter melder om et skrikende behov for utviklere, og det henger sammen med digitaliseringen i samfunnet.

I tillegg har tomten plass til mer – og da gjerne andre utdanningsinstitusjoner. Kanskje Universitetet i Sørøst-Norge kan etablere en avdeling her? Hva med en egen netthandels-campus? Og hvis først disse finner sin plass her, for lærere og studenter, følger kanskje enda flere etter?

Les også

Bygg kunnskapssenter på Tivolitomta!

Tenk stort og smart!

Vi mener det er smart byutvikling å blande ulike tilbud og tjenester på ett sted. Selv om vi lever i teknologiens tidsalder, er det når mennesker møter hverandre at virkelig spennende ting kan skje.

Nå har vi muligheten til å lage et slikt sted på en flott tomt midt i Sandefjord. Vi heier på å tenke stort og smart på Tivolitomta!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.