Natt til lørdag 2. januar 2022 ca. kl. 02.00, etter forutgående planlegging og i samarbeid med en 24 år gammel Oslo-mann, tok de to sandefjordingene, to menn på 28 og 25 år, seg inn i et hus på Tolga ved å knuse en rute. De var ifølge tiltalen utstyrt med en revolver og en kniv og var iført lue og munnbind.

LES OGSÅ: Våpenfunn i bortføringssaken i Tolga

Ble skutt

28-åringen fra Sandefjord var iført skuddsikker vest. De avfyrte skudd i luften før de rettet revolveren mot huseieren og truet med å skyte ham og kona dersom de ikke ble sluppet inn i huset.

Ifølge tiltalen sparket, dyttet og slo de huseieren i hodet med skjeftet på revolveren. Videre sparket og lugget de kona hans og dyttet henne ned i gulvet, det hele i jakten på deres 20 år gamle sønn.

LES OGSÅ: To av tre siktede i Tolga-saken er fra Sandefjord

De fant sønnen under en seng på rommet hans og dro ham fram. Deretter slo de ham, sparket ham og skjøt ham i baken slik at han ble påført en skuddskade hvor prosjektilet måtte opereres ut.

De rettet deretter revolveren mot hodet hans og tvang ham med i en ventende bil. Under kjøreturen slo de ham og rettet gjentatte ganger revolveren mot hodet hans og truet med å drepe ham dersom han forsøkte å unnslippe, og truet med å klippe av ham fingrene dersom foreldrene kontaktet politiet.

LES OGSÅ: Sandefjording (24) innrømmer kidnapping i Tolga

(Saken fortsetter under bildet)


Tatt til Oslo

De kjørte 20-åringen fra Tolga til en adresse i Oslo, via Hamar, hvor en 26 år gammel mann fra Hamar tok over som sjåfør. Som følge av handlingen ble den kidnappede mannen påført vedvarende psykiske plager, ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Hedmark og Oppland.

I tillegg til kidnapping er de to sandefjordingene og Oslo-mannen tiltalt for vold og kroppsskade mot den kidnappede mannen og hans foreldre. De er også tiltalt for å ha framsatt trusler overfor de tre og for å ha hatt med skytevåpen på offentlig sted.

Den kidnappede 20-åringen dukket opp på et tog på Gardermoen litt over et døgn etter hendelsen, der han ba konduktøren låne ham en telefon. En av politiets teorier er at narkotikagjeld var bakgrunnen for kidnappingen. Den da 24 år gamle sandefjordingen meldte seg for politiet to dager senere og ble varetektsfengslet.

LES OGSÅ: Ny person siktet i bortføringssaken – politiet søker etter vedkommende

(Saken fortsetter under bildet)


Angrer

Harald Grape, som er den ene sandefjordingens forsvarer, sa at klienten hans framstår som en angrende synder etter at han meldte seg for politiet.

– Han har et ønske om å gjøre opp for seg. Det gjør han av hensyn til de fornærmede i saken, samt at han ønsker å bli ferdig med saken så raskt som mulig. Min klient ønsker å få sin dom, for deretter å gå videre i livet, sa han til Østlendingen.

Straffesaken starter i Østre Innlandet tingrett tirsdag. Det er satt av 12 dager til saken.