Sandefjord kommunes operatilbud i Hjertnes ved lunsjtider blir stadig mer velklingende. Sist lørdag ble vi besøkt av to sopraner, Olivera Ticevic og Lydia Hoen Tjore. De to valgte å spenne forventningene nesten til bristepunktet ved at de muntert introduserte seg selv med å minne om faren det kan være ved å ha to temperamentsfulle sopraner på scenen samtidig.

De to presenterte seg selv med den vakrest mulige samklang og ga de ca. 100 besøkende til Hjertnes-foajeens store opera-opplevelser.

Olivera Ticevic er blant annet kjent fra rollene Pamina i Mozarts «Tryllefløyten» i Zurich Opera House 2016-2017 og Musetta i Puccinis «La Boheme», som hun har framført flere ganger ved kunstakademiet i Beograd og på Oslo Opera Festival.

Sopranen Lydia Hoen Tjore er født og oppvokst på Radøy ved Bergen. Hun startet sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København som 17-åring, og fullførte studiene ved Det kongelige Opera-akademiet også i København. I 1921 var hun finalist i to internasjonale musikkonkurranser, blant annet i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse hvor hun vant Ingrid Bjoner-prisen. Nylig har hun spilt Violetta i «La Traviata» ved Opera Nordjord og Micaela i «Carmen» ved Opera Rogaland.

Sandefjord kommune fortjener det størst mulige kompliment for å gjøre opera på toppnivå tilgjengelig for oss som har gjort opera på toppnivå tilgjengelig for oss som har gjort det til en vane å stikke innom Hjertnes-foajeen på lørdager.
Innsendt av Audun Tjomsland.