For litt over ett år siden var det en intern debatt i Arbeiderpartiet om en mer edruelig taxfreepolitikk, der Vinmonopolet ville få en større rolle rundt salg av alkohol på flyplassene.

Dette forslaget ble ikke vedtatt, men det vakte en voldsom debatt fra høyresiden, også her i Vestfold. Daværende fylkesordfører fra Høyre Per-Eivind Johansen fra Høyre skrev at dette var en fare for arbeidsplassene. Enda mer på hugget var Frode G. Hestnes, lederen i Vestfold FrP med en kronikk i april 2015 med overskrift: «Vil Ap nedlegge viktige flyplasser?». Der skrev han bekymret om hvordan dette forslaget ville skape usikkerhet og true arbeidsplassene.

Men har vi hørt noe fra nåværende fylkesordfører Rune Hogsnes (Høyre) om flypassasjeravgiften? Eller hva mener gruppeleder og fylkesleder i Vestfold FrP Frode Hestnes? I media mener de i alle fall ingen ting. Det er helt musestille. Ikke et knyst. I Rygge har allerede Ryanair uttalt at de vil flytte basen fra Norge. Men hva Med Torp? Vil Ryanair og Wizz Air kutte rutetilbudet på Torp? Ja, selvsagt vil de det. Arbeidsplasser vil forsvinne, og reisemulighetene for Vestfoldingene går ned.

Det er nok mye som tyder på at høyresiden i Vestfold ikke var så veldig opptatt av de ansatte og rutetilbudet på Torp når alt kommer til alt. Viktigst for dem var det å skåre billige politiske gevinster på interne debatter i Arbeiderpartiet.

Flypassasjeravgiften ser nå ut til å bli innført. Resultatet er nedleggelse av ruter og færre arbeidsplasser. At det er Vestfolds stortingsrepresentant Svein Flåtten fra Høyre som har forhandlet vekk rutetilbud og arbeidsplasser i Vestfold, gjør ikke saken bedre.

Men hvor i debatten er Hestnes eller Hogsnes?