I mai reiste 171.604 passasjerer til og fra Torp Sandefjord Lufthavn. Passasjertallet fra fjoråret viser 120.367. Det er en vekst på 42,1 prosent.

I en pressemelding skriver flyplassen at det aldri før har reist så mange fra Torp i mai måned.

LES OGSÅ: Full fart hele natta på Torp

Vekst på 55,2 prosent

Det er utenrikstrafikken som er dominerende, og utgjør totalt 136.363, mot 87.833 i fjor. Det er en vekst på 55,2 prosent sammenlignet med mai 2016.

Også innenrikstrafikken har hatt en vekst det siste året. Antall innenriksreisende var i år på 34.667 noe som utgjør en vekst på 6,5 prosent.

SE OGSÅ: De jobber hver natt - målet er ny rullebane på Torp

– Skikkelig gøy om dagen

I løpet av de første fem månedene i år har flyplassen hatt 719.604 passasjerer som har reist til og fra Torp. Det er en økning på 34, 2 prosent.

– Det er skikkelig gøy på Torp om dagen, med masse reiseglade passasjerer og yrende liv. Nå er vi stort sett ferdig med vår oppussing i terminalen, og det er en glede for oss å ønske de reisende velkommen til nye venteområder og bespisningssteder, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen.

Kleive-Mathisen legger til at rutenettet er svært godt og at de i sommer venter enda større kapasitet på flere av de typiske ferie-rutene til Spania.

– Sommerens charterruter er godt i gang, og letter fra Torp med smekkfulle fly.  Apollo har utvidet sesongen til Kreta Chania og vil for første gang fly gjennom hele sommeren og ikke bare vår og høst som tidligere. I tillegg har vi charter til både Rhodos, Mallorca og Split i Kroatia.

LES OGSÅ: – Taxfree er nødvendig for å berge Torp flyplass