Denne gjengen drømmer om «trutsolgt» forestilling

DRØMMEFANGERE: Gjengen i Torsketruten skal oppfylle mange drømmer når de har premiere på sin jubileumskonsert i Hjertnes i november.

DRØMMEFANGERE: Gjengen i Torsketruten skal oppfylle mange drømmer når de har premiere på sin jubileumskonsert i Hjertnes i november.

Artikkelen er over 2 år gammel

Damene i Torsketruten har ikke spart på noe når de feirer 20-årsjubileum i Hjertnes.

DEL

De er en gjeng med drømmere, og én ting har de alle til felles: De håper å fylle Hjertnes til randen 11. og 12. november, med jubileumsforestillingen «A Dream Come Trut».

Fra drillpiker til prinsesser

Med fem uker igjen ser det ut til at drømmen er innen rekkevidde. Premieren nærmer seg utsolgt, og flere hundre billetter er allerede solgt til søndagens forestilling.

– Vi har rotet i skuffer og skap for å finne kostymer. Noen vil være drillpiker, mens andre vil være prinsesser. Dette blir et heseblesende show, med veldig mange flotte vokalprestasjoner, forteller Nina Rambo Johannesen, kunstnerisk leder.

Arbeidet med jubileumsforestillingen begynte allerede for halvannet år siden. Men det er nå, med kun fem uker igjen til premiere, at nådestøtet virkelig settes inn.

– Alle vil få drømmene sine oppfylt i denne forestillingen. Vi tøyer grenser med humor og galskap, legger Rambo Johannesen til.

(Saken fortsetter under bildet)

UHØYTIDELIG: Koreograf Kristin Sukke Gautestad (f.v.), kunstnerisk leder Nina Rambo Johannesen og førstedame Eva Margrethe Nyhus har hendene fulle med å sørge for at alle i Torsketruten er klare til premieren.

UHØYTIDELIG: Koreograf Kristin Sukke Gautestad (f.v.), kunstnerisk leder Nina Rambo Johannesen og førstedame Eva Margrethe Nyhus har hendene fulle med å sørge for at alle i Torsketruten er klare til premieren. Foto:

LES OGSÅ: Brødrene Petter og Lasse gjør teatersuksess: – Det er fantastisk at leken hjemme i hagen da vi var små, nå er blitt jobben vår

– Vil være en motvekt til ungdomspresset

Koret lover en veldig variert forestilling, med blant annet innøvd koreografi og fire gjestesolister.

Aldersspennet i koret spenner seg fra de yngste på rundt 50 år til de eldste på over 70. Noen skal til og med stå på scenen for første gang.

– Det er gøy å være damer i den alderen og få slå seg løs. Vi vil være en motvekt til ungdomspresset, og vise at eldre damer også kan danse og showe, sier Eva Margrethe Nyhus, førstedame i koret.

Torsketruten nyter stor popularitet, også utenfor bygrensene. De er nemlig ikke helt som alle andre kor.

– Vi står aldri rett opp og ned. De har fått prøve seg på alt fra linedance til ballett, forklarer koreograf Kristin Sukke Gautestad.

FIKK DU MED DEG DENNE? «Shrek» koster tre millioner kr: Brus skal berge inntekten

– Ingenting er umulig

Billettene har nærmest blitt revet vekk, og det gjenstår under 100 plasser til premieren.

– Blir det veldig stor pågang, setter vi opp en matinéforestilling søndag, forteller Nyhus.

For de titalls medlemmene handler det om livsglede, og det å prøve nye ting.

I forestillingen har alle fått velge sine egne kostymer.

– Vi prøver alt, ingenting er umulig. Hvis et seriøst nummer ikke funker, legger vi bare til humor, sier Rambo Johannesen.

Artikkeltags