Gå til sidens hovedinnhold

Vi ser det i Oslo, Anne Strømøy, flere hovedgater er stengt for biltrafikk, resultatet er at butikkene går konkurs og beboere mister parkeringsmuligheter

Artikkelen er over 3 år gammel

Anne Strømøy (H) mener forslaget er «Målet er mer liv og røre i byen» ved å innføre en forsøksordning med store deler av sentrum i Sandefjord som skal være bilfritt sommeren 2018, hvis hun får det som hun vil. Ikke uventet får hun full støtte fra Karin Virik i Venstre, som synes det er som musikk i hennes ører.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter min mening et dårlig og lite gjennomtenkt forslag, som vil resultere i en negativ utvikling i sentrum med konkurser, tomme butikklokaler og beboere i sentrum som får et parkeringsproblem.

Vi ser det i Oslo, flere hovedgater er stengt for biltrafikk, resultater er at butikkene går konkurs og beboere mister parkeringsmuligheter. Den grønne bølgen har ikke bare positive effekter, for sirkulasjonen av biler utenfor sonene har økt betraktelig, og jakten på å finne en parkeringsplass gir økte utslipp og misbruk av arbeidstid.

Hun vil ha en bilfri sone fra Storgaten ved Torvet opp til Kongens gate, fra Torvet opp Jernbanealleen til Kongens gate, Rådhusgaten mellom Storgaten og Skolegaten og til slutt Kongens gate mellom Storgaten og Dronningens gate. Den bilfrie sonen omfatter 65 parkeringsplasser. Med 1 times kantstensparkering fra kl. 10-18, forsiktig anslått utgjør det 520 timesparkeringer på én dag!

Parkering er enormt viktig for handel, service og serveringstilbud. For ikke lenge siden kunne vi lese at det nesten ikke er tomme butikklokaler å oppdrive i Sandefjord sentrum, etter en del år med litt over 40 tomme lokaler. En gledelig utvikling og «Byen vår», gårdeiere og kommunen innså problemet og la til rette for en positiv utvikling. En honnør til dem. I et nytt magasin til innbyggere og hyttefolk vil kommunen fremheve det positive og unike i Sandefjord, veldig bra.

Sandefjord kommune har blitt en stor kommune med over 60.000 innbyggere. Det tas ikke hensyn til dem som er avhengig av bil for å oppsøke sentrum. Sommersesongen er en særdeles viktig tid for næringsliv i sentrum, det strømmer til med hyttefolk og sommerturister i perioden mai til oktober. Hyttefolket er avhengig og vil ta bilen til sentrum. For hytteeiere på Vesterøya og Østerøya og omkringliggende hytteområder er man avhengig av bil og parkering. De har ikke tilfredsstillende kollektivtilbud, de handler, besøker kafeer og benytter seg av byens mange flotte kulturelle tilbud.

Nå vil Anne Strømøy endre på denne positive trenden ved å foreslå en håpløs ordning. Meg bekjent foreligger det ikke noe saksfremlegg som er diskutert i gruppemøtet til Sandefjord Høyre, og jeg håper og tror at Høyres politiske representanter i utvalg, formannskap og kommunestyre viser forståelse og tillit til næringslivet i Sandefjord. Jeg har i dag tatt kontakt med forskjellige butikker, og svarene er entydige: Håpløst - og at en Høyrepolitiker foreslår dette, er uforståelig. Anne Strømøy, det er ingen skam å ta til fornuften og snu!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.