Mange biler av veien på grunn av glatta

GIKK GODT: Til tross for en bil som fikk juling, gikk det bra med den ene personen inne i bilen. Etter at nødetatene var ferdig på stedet, ble Bilberging Vestfold rekvirert for å hente bilen.

GIKK GODT: Til tross for en bil som fikk juling, gikk det bra med den ene personen inne i bilen. Etter at nødetatene var ferdig på stedet, ble Bilberging Vestfold rekvirert for å hente bilen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Over hele fylket har bilførere fått problemer og trengt hjelp fra bilberger.

DEL

(Tønsbergs Blad) De fleste våknet opp til nysaltede hovedveier og våt asfalt. Likevel er det flere mindre veier som har fått et lag med snø som har lagt seg.

Det har bilbergere fått erfare.

– Vi har så langt i dag hatt rundt 20 oppdrag for å bistå førere av personbiler som har fått problemer på grunn av snøen. I tillegg har vi hatt tre større biler, som vogntog og lastebiler, som har fått problemer på de indre veiene, sier bilstyrer hos Bilberging Vestfold, Anne Catherine Archer.

LES OGSÅ: Flere fikk trøbbel på glatta

Glatte bakker

Typiske steder der det blir trøbbel er i bratte bakker og der hvor bakken gjør en sving.

– Der kan det bli fryktelig glatt. Så langt har ingen av bilbergerne våre meldt om at det er brukt slitte vinterdekk, eller enda verre, sommerdekk, sier hun.

Politiet har hatt flere oppdrag tirsdag som skyldes snø og glatt føre. Her ved en ulykke i Andebuveien.

Politiet har hatt flere oppdrag tirsdag som skyldes snø og glatt føre. Her ved en ulykke i Andebuveien. Foto:

Rolig start

Det var ved 07-08-tiden at snøen begynte å dale ned over fylket.

– Vi bemanner alltid opp når den første snøen kommer. Tidlig tirsdag morgen var det rolig, men mellom 08.00 og 08.30 tok det seg opp, sier Archer.

LES OGSÅ: Derfor saltes veien når du tror det ikke er nødvendig

Politiet: – Ingen alvorlig skadet

Politiet har også merket at det har kommet snø. Politiets operasjonssentral har fått flere meldinger.

– Til nå har det gått bra uten alvorlige personskader. Vi hadde en utforkjøring i Andebuveien og en ulykke på Skoppum, sier Fredrik Landsverk Mo ved operasjonssentralen ved vestfoldpolitiet.

På oppfordring teller han opp alle meldinger som politiet har mottatt.

– Jeg ser at fra klokka 07.00 har det til nå kommet inn seks meldinger. Dette dreier seg om alt fra lastebiler som spinner til nevnte kollisjon og utforkjøring, sier han ved 13.15-tiden tirsdag.

SMS: TB TIPS til 2005 Telefon: 33 37 30 30 tips@tb.no

Artikkeltags