Nå slipper mopedister å risikere livet i dette krysset

KJØRER PÅ GRØNT: Det har ikke alltid vært mulig å utløse det grønne signalet i krysset Sandefjordsveien/Peder Bogensgate for mopedister. I disse dager blir nye signalanlegg montert. Trafikklærer Mats Krohn-Olsen er glad for endringen.

KJØRER PÅ GRØNT: Det har ikke alltid vært mulig å utløse det grønne signalet i krysset Sandefjordsveien/Peder Bogensgate for mopedister. I disse dager blir nye signalanlegg montert. Trafikklærer Mats Krohn-Olsen er glad for endringen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Endelig kan du kjøre på grønt her. Trafikklærer Mats Krohn-Olsen er fornøyd.

DEL

– Tidligere oppsto det trafikkfarlige situasjoner i krysset Peder Bogensgate/Sandefjordsveien da mopeder og scootere ikke aktiverte grønt lys i lyskrysset, sier trafikklæreren hos Trio Trafikkskole.

Senest i går var det tre motorsykler som heller ikke utløste sensorene og som måtte vente til det kom en personbil eller velge å kjøre på rødt, forteller Krohn-Olsen.

Det siste gjorde mange, og de skapte dermed raskt farlige situasjoner for seg selv og andre trafikanter. Vegvesenet har vært klar over problemet i mange år og har sett at lysreguleringene ikke registrerer mopeder og scootere. Det er rett og slett for lite metall på kjøretøyene som påvirker sensorene.

MONTERER NYE SENSORER: Paul-Andre Sandum Kristiansen hos Set Elektro oppgraderer signalanlegget i krysset Peder Bogensgate/Sandefjordsveien slik at også mopedister utløser grønt lys.

MONTERER NYE SENSORER: Paul-Andre Sandum Kristiansen hos Set Elektro oppgraderer signalanlegget i krysset Peder Bogensgate/Sandefjordsveien slik at også mopedister utløser grønt lys. Foto:

Nå ser det ut til å bli en slutt på dette problemet i det sterkt trafikkerte krysset. I disse dager monterer Paul-Andre Sandum Kristiansen fra Set Elektro nye signalanlegg ved Peder Bogensgate, seks centimeter under asfalten.

Det er verdt å merke seg at mopedister må kjøre helt fram til den hvite stopplinjen for å utløse det grønne signalet. Sandefjords Blad kunne med selvsyn se at mopedister fikk grønt lys.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.