(Tønsbergs Blad)

Nødetatene rykket ut etter melding om trafikkulykke i Stenbjørnrødtunnelen på E18 torsdag ettermiddag.

– En personbil skal ha kjørt inn i en bredtransport, opplyste politiet kort tid etter at de fikk melding om hendelsen.

E18 ble stengt i sørgående retning og det dannet seg lange køer før et felt etter hvert ble åpnet forbi ulykkesstedet. Klokka 16.15 meldte politiet at bilen var fjernet og at veien var åpen som normalt igjen.

Fører av personbilen, mann i 40-årene, blir anmeldt for uaktsom kjøring og det er besluttet førerkortbeslag.

– Ulykken skjedde inne i tunnelen. En Tesla lå i venstre felt og traff bredtransporten. Føreren har ikke noen forklaring på hvordan det skjedde, sier politiets operasjonsleder André Kråkenes.Ingen personer ble skadet i ulykken, men personbilen har store skader.

Kuttet strømmen

Vestfold interkommunale brannvesen skriver følgende om hendelsen på sin Facebook-side:

«Klokka 14.29 rykket mannskapene fra stasjon Kopstad ut etter melding om trafikkulykke på E18 sørgående ved Stenbjørnrudtunnelen, Re.

 

– Fører av elbilen var allerede tatt hånd om av ambulansepersonellet da vi kom. Vi gjorde bilen strømfri og sikret skadestedet, og vi ble etter kort tid dimittert, sier brannmester Tore Dahl.

Slik vi har forstått det har elbilen kjørt i hengeren til en bred transport med en gravemaskin på planet.

Ved ulykker med elbil følger vi gitte prosedyrer fra de forskjellige bilprodusentene for å slå av høyspenningsystemet og samtidig deaktivere kollisjonsputekomponentene. Foran i bagasjerommet på den aktuelle bilen er det en oransje kabel som skal kuttes. Den ble kuttet.»

LES OGSÅ: Politiet etterlyser bil