Gå til sidens hovedinnhold

Tre anbefalinger for barn: – Paisommer er en flott bok om å gjøre noe du vet du ikke skulle ha gjort

Tale Bergan ved Sandefjord bibliotek anbefaler tre bildebøker for barn.

Detektiv Trine på dinosaurjakt, Trine Sejrup, Aschehoug, 2020

Detektiv Trine på dinosaurjakt er en morsom letebok med fine, klare illustrasjoner. Trine er på tur i skogen, og treffer på to dinosaurer som har mistet alle ungene sine. Dette er en sak for detektiv Trine! Hver side i boka har morsomme aktiviteter for amatørdetektiver, du kan både finne dinosaurene, men også andre morsomme ting og dyr som Trine møter på sin ferd. Denne aktivitetsboka er også en tellebok, perfekt for de små som trenger telletrening på en morsom måte. Trine Sejrup har illustrert boka med store og klare tegninger som gir en ren bakgrunn til dinosaurjakten. Boka passer for barn fra 2 år.

Paisommer, Ragnar Aalbu, Vigmostad og Bjørke, 2019

I Paisommer møter vi Muldvarpen. Muldvarpen har skikkelig lyst på noe godt og når han lukter en varm pai i vinduet hos bakeren blir han bare nødt til å ta den. Men, en stjålet pai lukter ikke like godt som en vanlig pai, og Muldvarpen er fanget i et dilemma om rett og galt som må løses før paien blir for kald. Paisommer er en flott bok om å gjøre noe du vet du ikke skulle ha gjort, og kan åpne opp for gode samtaler om hva man gjør hvis man først har havnet i den situasjonen. Passer for barn fra 3 år.

Sneglen og hvalen, tekst:Julia Donaldson, Illustratør: Axel Scheffler, oversetter: Erle Stokke, Omnipax, 2020

Sneglen og hvalen er en spennende bok om et vennskap mellom en liten snegle og en stor knølhval. Sneglen blir med hvalen på eventyr ut i den store verden, han er godt plassert på halen til hvalen hvor hvalen kan passe på ham. Men, når hvalen havner i fare er det den lille sneglen som må redde dagen. Boka er skrevet på rim, og den er morsom å lese høyt både for voksne og barn. Illustrasjonene er de kjente fra Donaldson og Schefflers tidligere bøker om Gruffalo. Boka kommer til å bli sendt som en animasjonsfilm på NRK julen 2020. Passer for barn fra 2 år.

FLERE ANBEFALINGER FRA SANDEFJORDBIBLIOTEKENE HER.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.