Gå til sidens hovedinnhold

Tre gode filmer fra biblioteket

Beatrice Tessmer anbefaler filmer til høstferien.

A single man, 2010, regissør: Tom Ford

Los Angeles, 1962. Vi møter den homofile professoren George Falconer (Colin Firth) som har mistet meningen med livet etter at kjæresten hans dør i en bilulykke. De rundt ham vet det ikke, for homofili er noe man skjuler i disse dagene. Vi følger Falconer i et par dager der han detaljert planlegger å ta sitt eget liv. Men på sin ferd mot slutten møter han mennesker som gjør at han må ta et solid oppgjør med seg selv angående framtiden. Filmen er basert på en roman av Christopher Isherwood, og viser et bilde av et sterkt kjærlighetsbånd. Filmen er motedesigneren Tom Fords regidebut, og leverer perler av ren visuell poesi på en snor!


God’s own country, 2017, regissør: Francis Lee

Guds eget land er ikke i Amerika, men i Yorkshire. 24 år gamle Johnny Saxby (Josh O’Connor) jobber på en sauegård med faren Martin og bestemoren Deirdre. Det snakkes ikke mye, og i så fall ikke veldig vennlig. Sesongarbeideren Gheorghe (Alec Secareanu) fra Romania blir ansatt på våren. Johnny kaller ham en «sigøyner», men Gheorghe kan se bak Johnnys harde skall, og oppdager en mann med mange dype følelser og tanker. Francis Lees regidebut viser en historie som beveger og rører. Han skaper et bilde av to menns lengsel, som skaper stor sympati og et brennende håp om at de skal finne veien videre. Her kan du oppleve en blendende vakker kjærlighetshistorie.

A Ciambra, 2018, Regissør: Jonas Carpignano

Pio er født i en familie av Romfolk. Noe som et ekte hjem har alltid vært fremmed for ham, og han er desperat etter å vokse opp raskt. Bare 14 år glir Pio lett mellom regionens fraksjoner- de lokale italienerne, de afrikanske flyktningene og hans kamerater og familie fra Romfolket. Pio følger tett sin eldre bror Cosimo, og lærer de nødvendige ferdighetene for livet på gatene i hjembyen A Ciambra, et lite samfunn av Rom i Calabria, Sør-Italia. Når Cosimo forsvinner og ting begynner å gå galt, viser Pio at han er klar til å gå i storebrorens sko, men snart må han ta en nesten umulig beslutning …

Filmene finnes som DVD på biblioteket. A single man og A Ciambra finnes også på filmoteket.no.

FLERE ANBEFALINGER FRA BIBLIOTEKET

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.