Gå til sidens hovedinnhold

Tre spennende romaner for ungdom

Elin Fjellheim som er bibliotekar ved Andebu bibliotek har skrevet bokomtalene.

Tyra Teodora Tronstad, «Flaggermusmusikk», Aschehoug 2019

Ellen er 16 år og bor sammen med sin mor og lillebror Enon. Mora bruker fritiden sin på å redde flaggermus. Hun er opptatt av å ta vare på dyrene og naturen, og at menneskene skal se hvor viktig det er for verden at dyrene og naturen har sin plass. Mora har helt spesiell barokkflaggermus som stopper Enons anfall, men Ellen må selv ta vare på broren når moren drar vekk i ukevis for å gå i dvale. Det kommer ei jente som tilbyr Ellen hjelp, men er hun til å stole på? Denne fantasyromanen passer til ungdom fra omtrent 11 til 16 år.

Mari Moen Holsve, «Ingen slipper unna», Cappelen Damm 2019

Det er gått et år siden morderen i «Ingen sover trygt i natt» jaktet på skoleelever i Skymdal og for Thale er livet nesten normalt igjen. Så begynner noe å skremme vettet av elevene i bygda og ingen skjønner hva som skjer. Thale er vitne til en av hendelsene hvor hun ser en person uten hode, men hvem vil tro henne? Hun blir mistenkt og da må hun og vennen Calmeyer finne ut av hva som skjer. En veldig spennende og lettlest grøsser for ungdom som liker litt skumle og ekle historier man ikke greier å legge fra seg. Denne krimboka passer til ungdom fra cirka 11 til 16 år.

Heidi Sævareid, «Slagside», Gyldendal 2016

Vilde tar seg et friår fra skolen og flytter fra Norge og kjæresten Markus for å jobbe på kafé i Bristol. Før Markus var Vilde kjæreste med den klengete og nevrotiske Karoline som tar livet sitt etter en voldtekt. I Bristol blir Vilde kjent med ei jente som heter Fiona og begynner med kampsporten Krav Maga. Fiona har mange likheter med Karoline og Vilde må konfrontere fortiden. Dette er en sterk psykologisk krim om både vennskap, kjærlighet, psykisk og fysisk vold og ulik maktbalanse i et forhold. Boka passer for ungdom fra 13 år og oppover.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.