Jenny Laird & Mary Pope Osborne, Dinosaurene kommer, Cappelen Damm, 2021

Annie og storebroren Jack bor i den lille bygda Frog Creek i Pennsylvania. En dag finner de en trehytte i skogen som er full av bøker. En bok om dinosaurer viser seg å være en portal som fører dem tilbake til dinosaurenes tid. Annie er ei tøff og nysgjerrig jente som vil være venn med alle dinosaurene, mens Jack er mer forsiktig og liker å forske på dem. De legger ut på eventyr der både vennskap og farer lever side om side. «Dinosaurene kommer» er første bok i serien «Tidsmaskinen». Den passer for barn fra cirka seks til 10 år.

Lars Henrik Eriksen, Jakten på evighetsmaskinen, Egmont, 2021

Jakten på evighetsmaskinen er første bok i serien «Oppfinneren» av tegneserieskaper og sandefjording Lars Henrik Eriksen. Kobolt bor sammen med moren sin i en landsby på en liten øy der de lever av jordbruk og fiske og hvor de har kjempeskilpadder som husdyr. Kobolt og bestefaren har en felles interesse og talent for oppfinnelser, men en dag går det veldig galt da en eksplosjon skader Kobolt slik at han havner i rullestol. Boka er både spennende og koselig, med mangainspirerte illustrasjoner. Den passer for barn fra cirka åtte til 12 år.

Odin Helgheim, Fimbulvinter, Egmont, 2021

.«Fimbulvinter» er sandefjording Odin Helgheims andre bok i serien «Ragnarok». Her møter vi igjen Ubbe som reiser sammen med stavmesteren Thyra og guden Loke, forkledd som ravn, for å finne Fenrisulven og hevne morens død. Underveis møter de Blåtann jarl, en kampglad viking som lager et festmåltid for dem. Men en krangel ender i en dyst som heter «Fimbulvinter», hvor taperen må forbli vinnerens trell. Hvis han overlever... En mangainspirert actionfylt tegneserie med tema fra både vikingtiden og norrøn mytologi. Passer for barn fra cirka 10 til 14 år.

Les flere tips om gode bøker fra Sandefjordbibliotekene her.