Trenger du ved? Disse elevene kløyver, bærer og leverer i skoletiden

VED: Skoleelevene Emma Sofie Pedersen (14) og Mina Madsen (13) leverte fredag flere vedsekker til en privatkunde på Gjekstad.

VED: Skoleelevene Emma Sofie Pedersen (14) og Mina Madsen (13) leverte fredag flere vedsekker til en privatkunde på Gjekstad. Foto:

Ønsker du å fylle opp vedlageret før vinteren, men orker eller klarer ikke å gjøre det selv? Elevene fra Lille-Varden ordner opp for deg.

DEL

Lille-Varden er et sosialpedagogisk heltidstilbud underlagt Varden ungdomsskole, med tilholdssted på Framnes med eget verksted. Elevene har mye praktiske fag, i tillegg til vanlig klasseromsundervisning. Elevene har også en elevbedrift der de blant annet tilbyr ved til privatkunder.

Skoledagen på fredag ble brukt til å kjøre vedsekker rundt til kunder. Da gikk turen både til Larvik og Gjekstad med minibuss og en henger full av ved.

Leverer på døra

– Denne veden har vi både kløyvet og pakket, før vi leverer den på døra hos kunden, sier Emma Sofie Pedersen og Mina Madsen, som begge går første året på Lille-Varden.

Jentene forteller at de liker den praktiske delen av skolehverdagen.

Dette er bedre enn å sitte i et klasserom og ha vanskeligheter med å konsentrere seg, sier Mina.

Ingen av jentene har noen planer om å bli tømmerhoggere etter endt skolegang, selv om de forteller at det egentlig ikke er en så tung jobb.

Hele klassen bidrar

Skulle kunden ønske at vi også stablet veden innendørs, så ordner vi det også. Det er en enkel jobb som går ganske fort når vi er mange. Det blir det ikke så mange sekker hver, sier Emma.

At elevene er effektive, kan deres lærer Øystein Eliassen skrive under på.

Vi leverte to favner med ved til en kunde, og veden var ferdig stablet på under en time. Det er som en maurtue, sier han.

Pengene elevbedriften tjener brukes på å dra på turer hvor skolen legger opp pedagogiske opplegg for elevene, i tillegg til at det blir en sosial opplevelse.

Det er motiverende at pengene går til oss selv og ting vi liker. Vi har blant annet vært å spilt bowling, og får råd til å dra på turer, forteller elevene.

Artikkeltags