Bedre plass til løft og kast

OPPVARMING: Ronny Jevnaker (midten) leder oppvarmingen før kveldens trening.

OPPVARMING: Ronny Jevnaker (midten) leder oppvarmingen før kveldens trening. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ikke bare har crossfit-gjengen fått mer boltreplass, men jiu jitsu-klubben kan kaste hverandre i bakken uten å frykte at de skal treffe veggen.

DEL

Inntil nylig hadde de et lite lokale i Gokstadveien. Nå har Sandefjord Brazilian Jiu Jitsu oppgradert til en del av et gammelt lagerbygg i Hinderveien 1, like over Byggmax.

– Det var egentlig ikke plass til å drive med den treningen vi driver med, sier Ronny Jevnaker om det gamle lokalet.

Nå har de en stor gym med masse boltreplass og tilgang på garderober. Lokalene deles med Crossfit Sandefjord, som holder til under samme tak. Klinikken Aktiv Kropp holder også til på samme adresse.

Sammen skal de være et fitnessenter hvor de kan tilby varierte former for trening og behandling. Eller som Magnus Lie Berntsen i Jiu Jitsu-klubben sier humrende:

– Hvis noen skulle være så uheldige og skade seg på kvelden, så kan vi reparere dem igjen på dagen.

LES OGSÅ: Her er konkurransen hardest i landet

Større tilbud

En av dem som i så fall kan ta seg av repareringen er Snorre Fjågesund. Han er kiropraktor og deleier i Aktiv Kropp. Samtidig er han gründeren bak Crossfit Sandefjord.

Også de har fått større plass etter flyttingen fra Kastet. Du kan se bilder fra fitnessenteret i bildeserien under.

– Størrelsen på lokalet her er tre ganger så stort som det gamle. Nå får vi et større tilbud, med flere timer og flere på trening, sier Fjågesund.

Omtrent midt i lokalet står en gigantisk metallrigg, hvor mange crossfit-øvelser utføres. Langs veggen står romaskiner og kettle bells, og ved stativene med medisinballer står det også stablet tunge vektskiver. Det er også et avdelt rom med flere apparater og frivekter.

– Det gjenstår litt på utstyrssiden, men det kommer stadige drypp hele tiden, forteller Fjågesund. Det er tross alt ikke så lenge siden de flyttet inn.

Bra for barna

Men treningssenteret skal ikke bare være der for voksne. Både Jiu Jitsu-klubben og Crossfit Sandefjord har et tilbud til barn.

De oppfordrer foreldre til å få barna på trening, både for det fysiske, men også for den mentale treningen.

– Vi vil at barn skal lære å forsvare seg. Samtidig lærer de å kontrollere sinne og de får bedre kroppskontroll, sier Ronny Jevnaker.

De tilbyr egne treninger for barn fra 6 år og oppover. Inne hos crossfit-gutta begynner de enda tidligere.

– Vi har cirka 200 medlemmer, pluss rundt 50 barn fra 4 år og oppover. De trener masse og gjør øvelser som knebøy og markløft, men med egen kroppsvekt som eneste belastning, forklarer Snorre Fjågesund.

Alle er velkommen

Selv om tilbudet kanskje høres ut som noe som er for spesielt interesserte, understreker både Fjågesund og Jevnaker at alle er velkommen. Hverken crossfit eller jiu jitsu er noe én spesiell type mennesker driver med. Det er noe hvem som helst kan drive med.

De har nybegynnerkurs og introtimer, og lover at du skal bli tatt godt imot om du tar sjansen på å prøve noe nytt.

– Vi tilbyr også privattimer i Brazilian Jiu Jitsu i tillegg til gruppetimene, og kampsportavdelingen og instruktørene har høy kompetanse innenfor kampsport, sier Jevnaker.

Men for at folk skal kunne komme og trene, må de først finne fram til senteret. Foreløpig er det dårlig med skilting, men det kommer.

– Det kommer noen store skilt på begge sider av bygningen, bekrefter Fjågesund.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags