Vi har skummet fløten av de fineste naturopplevelsene i fylket og samlet flere turer som kan være aktuelle som fottur med familien. Turekspert og ordfører i Stokke, Erlend Larsen, som har skrevet bøker om turer i Vestfold har kommet med sine anbefalinger, turistforeningene i fylket er spurt om råd samt lesere av seks aviser.

LES OGSÅ: – Som å leve i et vakkert postkort

For den kresne

– Som ordfører er jeg veldig glad for den nye turstien rundt Rossnesodden ut mot Brunstad i Stokke. Den ligger i et fantastisk turområde for store og små. Stien er gruset opp og gjennomførbar med barnevogn (minus 100 meter i sør), sier Erlend Larsen. – På Rossnesodden er det dessuten nordvendt badestrand med flotte fasiliteter som badebrygge og badedusj, fjellknauser og natur som er spennende for barn å leke i. Stedet har også grill, benker og toalettanlegg ifølge Larsen.

For enklest å komme til Rossnesodden kjører du RV303 og tar av mot Brunstad.

– Det er parkering til venstre for rundkjøringen eller i enden av Brunstadveien, rett ved hyttefeltet, svarer Larsen et av medlemmene av Facebookgruppa «På tur i Vestfold». Gruppa har i løpet av kort tid fått mange følgere som deler bilder og turtips.

LES OGSÅ TURTIPS:  Anbefalte turer i ditt nærområde

Turtips på nettet

«Med sine 145 moh. er Signalen Tønsberg kommunes høyeste topp. Navnet stammer fra klaffetelegrafen som sto her under Napoleonskrigen (1807-1814)», skriver en av medlemmene av gruppa «På tur i Vestfold» på Facebook. Til beskrivelsen er det lagt ved fem bilder av naturen og stien til Signalen. Du kan komme hit ved å kjøre til Gretteåsen eller Holt gård. Der er det også mulig å sette fra seg bilen.

Du kan finne flere tips på turgruppa eller ved å søke på «turtips i Vestfold» i din avis. Her kan du også dele egne erfaringer og anbefalinger.

Topptur i nord

– I år setter vi fokus på våre toppturer i kommunen, sier Odd Willy Oterhals i Horten og Omegn Turistforening. Foreningen har plukket ut Utsikten, Adalsborgen og Slettefjell som tre gode turkandidater. Sistnevnte ligger 113 moh. og er et flott utsiktspunkt på Veggefjell.

Ut mot havet i sør

Hummerberget ved Gon i Larvik er en flott plass i all slags vær. Ønsker du å forlenge turen til det nesten «uendelige»…ja da kan kyststien, følges nesten helt til Kaupang. Stien blir mer tilrettelagt i 2015, forteller Tor-Arne Paulsen i Larvik og Omegns Turistforening.

STEM PÅ DIN TURFAVORITT HER: HVOR GÅR TUREN I SANDEFJORD? eller HVOR GÅR TUREN I STOKKE OG ANDEBU?