– Det er flere muligheter til hvor du starter denne turen jeg vil tipse om, sier Roger Solheim i Sandefjord og Oplands Turistforening.

"Jeg vil anbefale Langdalen parkering hvor det er god plass til mange biler. For å komme dit kjører du til Siljan enten via Kvelde eller Vindfjell. Du kjører videre inn til Grorud, hvor det er bomvei med fakturaløsning. Så fortsetter du videre langs Myklevannet. Og når du kommer til neste bom som er låst, her skal du kjøre til høyre 100 m før denne bommen."

I Langedalen er det mulig å parkere for flere biler, om dere skulle dra en større gjeng. Turen tar ikke mer enn omkring 90 minutter, men det er greit å være forberedt på en god stigning. Husk å ta med nok å drikke på.

–Ved parkeringsplassen starter du fotturen. Til å begynne med er det lett stigning før du kommer inn i ett flatt terreng hvor du går på fjell og en enkel sti på kanten ut mot Langdalen. Så kommer du til en seter.

Solheim forteller sier at Sørmyseter har et flott setertun hvor det passer bra å ta en drikkepause før den virkelige stigningen begynner.

"Ferden videre går i bratt terreng men fine stier. Det går litt nedover før du starter stigningen opp til Styggemann. Fra toppen av Styggemann, som er det høyeste punktet i vårt nærområde, kan du se til Ferder, Oslofjorden, Kongsberg og Gaustatoppen. Styggemann må oppleves i klarvær. Da er turen virkelig én "innertier".

Du kan finne mer om turen på: tot.no

STEM OGSÅ GJERNE PÅ TURER I STOKKE OG ANDEBU: HVOR GÅR TUREN?

Har du vært på stedene under? Hvilken tur vil du anbefale som den beste?