Vilde vant Norske Talenter

VINNER: Vilde Winge omkranset av dommerne Bjarne Brøndbo, Mia Gundersen, Suleman Malik, programleder Solveig Kloppen og dommer Linn Skåber rett etter at hun har vunnet Norske Talenter 2017.

VINNER: Vilde Winge omkranset av dommerne Bjarne Brøndbo, Mia Gundersen, Suleman Malik, programleder Solveig Kloppen og dommer Linn Skåber rett etter at hun har vunnet Norske Talenter 2017. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vilde Winge (13) fra Andebu vant Norske Talenter.

DEL

(Tønsbergs Blad) Når stemmene var talt opp, var det to vestfold-artister blant topp tre.

Gemini Crew fra Nøtterøy fikk nest flest stemmer.

Men til slutt var det tretten år gamle Vilde Winge som vant. Hun har tegnspråktolket seg helt til topps.

På scenen etter showet, omkranset av journalister, fotografer og dommere, er det en himmelfallen vinner som snakker med Tønsbergs Blad.

– Dette hadde jeg aldri trodd. Jeg meldte meg på litt for spøk. Jeg tenkte at jeg jo allerede hadde vunnet Andebutalenter så jeg kunne jo prøve her, sier Vilde.

Vilde har to foreldre som jobber på Signo. Hun vokste opp i Andebu og flyttet til Sandefjord for halvannet år siden.

– Jeg håper dette kan åpne dører for andre. Kanskje noen døve kommer til å delta på Norske Talenter, sier den ferske vinneren.

LES OGSÅ: – Sliten, men det er ikke over ennå

– Hvordan har du ladet opp til dette?

– Jeg har øvd masse. Mange tror at det lett siden jeg bruker tegnspråk hver dag, men det er det ikke. De to rappe-sekvensene var vanskelige, sier Vilde.

– Hva nå?

– Jeg håper å kunne fortsette med dette. Jeg skal blant annet tegnspråktolke en konsert med Bjarne Brøndbo, forteller hun.

TOLK: Vilde Winge har allerede skrevet historie. Aldri før har det vært en tolker i Norske Talenter.

TOLK: Vilde Winge har allerede skrevet historie. Aldri før har det vært en tolker i Norske Talenter. Foto:

Stolte dommere

Linn Skåber ga Vilde gullknappen i en av de tidligere sendingene slik at hun gikk direkte til semifinalen. Hun sier hun så med en gang at Vilde er spesiell.

– Jeg er stolt over at jeg ga henne gullknappen. Dette tror jeg kommer til å spre seg utover Norges grenser. Snart ser vi det i den engelske og den amerikanske versjonen, sier Linn Skåber.

– Hva gjør dette spesielt?

– Dette løfter fram tegnspråktolkning og jeg tror mange kommer til å ville lære seg det.

– Du også?

– Ja, jeg tror jeg kommer til å ta timer, sier Linn Skåber.

–  Du har skapt noe helt nytt. Jeg skjønte ikke hva dette skulle bli, men nå ser jeg at dette er bra. Jeg er stolt over at vi dommerne har fått deg hit, sa Bjarne Brøndbo etter Vildes finale-framføring.

– Du er en ung person som har bestemt seg for å løfte fram et minoritetsspråk. Og du gjør det med glans. Dette er rein poesi, sa Mia Gundersen.

LES OGSÅ: – Vanvittig bra nivå

– Kan ikke være skuffet

Danseduoen Gemini Crew, som består av Linda Tran (18) og Hedda Melvold (18), fikk nest flest stemmer.

BARE NESTEN: Gemini Crew, Linda Tran og Hedda Melvold fra Nøtterøy, og Carl-Henrik Kværne Nilsen kom til finalen. Danserne i Gemini Crew fikk nest flest stemmer.

BARE NESTEN: Gemini Crew, Linda Tran og Hedda Melvold fra Nøtterøy, og Carl-Henrik Kværne Nilsen kom til finalen. Danserne i Gemini Crew fikk nest flest stemmer. Foto:

– Annen plass er helt utrolig. Vi hadde ikke trodd vi skulle komme så langt, selv om vi drømte om å være i finalen, sier Linda.

– Hvorfor tror dere så mange stemte på dere?

– Jeg tror det var på grunn av historiene våre, vi fremførte ikke kun dansenumre, sier Hedda.

LES OGSÅ: – Det blir en overraskelse i form av en rap midt inni nummeret

Den fjerde lokale deltakeren var Carl-Henrik Kværne Nilsen (28), opprinnelig fra Tønsberg. Han fremførte crooner-låten «My Way».

– Jeg er litt skuffet, selv om man egentlig ikke være det når man ser så mange flinke artister rundt her som heller ikke vant, sier Carl-Henrik.

Nå håper han crooner-drømmen fortsetter.

– Jeg er strålende fornøyd med å ha kommet så langt. Nå håper jeg at dette er blitt lagt merke til, og at det jeg driver med er liv laga nå i 2017, sier han.

Artikkeltags