Gå til sidens hovedinnhold

Ukas Boktips: En bok om oppvekst og fattigdom, en om autisme og en kriminalroman

Artikkelen er over 2 år gammel

Sandefjordbibliotekene anbefaler bøker hver uke. Her er boktipsene i uke 7.

«Jeg heter Lucy Barton» av Elizabeth Strout (Press, 2017)

Lucy Barton er innlagt på sykehus i New York. En dag sitter moren hennes ved sykesengen, en mor hun elsker, men som hun ikke har hatt kontakt med på mange år. De småprater om hendelser og mennesker fra før i tiden, men de vanskelige tingene vil ikke moren snakke om.

En tøff oppvekst i dyp fattigdom avsløres gjennom fortellingen. Lucy har på tross av oppveksten blitt en kjent forfatter. En lavmælt men sterk historie som sitter i lenge etter siste side.
 

​«Tung tids tale» av Olaug Nilssen (Samlaget, 2017)

Daniel har mistet språket og endret personlighet, og etter hvert fått diagnosen autisme. Gjennom mor får vi følge familien i scener fra dagliglivet hvor de kjemper for å få den hjelpen de trenger samtidig som de prøver å få  til å hverdagen til gå rundt så godt de kan.

En sår og svært velskrevet bok om hvordan det er å være forelder til et barn som er annerledes.

«Skinnet bedrar: kriminalroman» av Agnes Lovise Matre (Gyldendal 2017)

Det er varm sommer i bygda Øystese i Hardanger. Lensmann Bengt Alvsaker har planlagt ferie og skal tilbringe en uke med en elleve år gammel sønn han aldri tidligere har møtt. Men så blir nabogutten, Anders på 6 år, meldt savnet av storesøster Ina på 12 år.

Lensmannen må dermed utsette ferien og en storstilt etterforskning settes i gang. Flere av karakterene vi får møte i jakten på Anders beveger seg på kanten av samfunnet og underliggende konflikter og hemmeligheter kommer til overflaten.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.