Gå til sidens hovedinnhold

Ukas boktips: En roman om livet og døden, én om samliv og én om oppvekst

Artikkelen er over 2 år gammel

Bokomtaler for voksne fra Sandefjordbibliotekene

Audun Ava Olafsdottir: Arr (Pax, 2018)
Jon Ebeneser er født og oppvokst på Island. Her har han levd med sine tre kvinner som alle heter Gudrun: moren, ekskona og datteren. Da han mister livsgnisten, reiser han til et krigsherjet land der han har bestemt seg for å avslutte livet etter en uke.  Han har lite bagasje, men en drill og noen gamle dagbøker er med. Det skal vise seg at det er lettere sagt enn gjort å avslutte livet. Til det er det altfor mange mennesker som trenger ham. En roman om livet – engasjerende, dyster, men også humoristisk! Forfatteren ble tildelt Nordisk råds litteraturpris 2018 for denne romanen.

Jens M Johansson: Et godt liv (Tiden, 2016)
Hva er et godt liv? Simon og Katja har vært gift i mange år, men nå knaker ekteskapet i sammenføyningene. Sammen har de sønnen Leon, 11 år, som forlater huset når foreldrene krangler. Samtidig har Katja mistet begge foreldrene sine i løpet av et halvt år. Hennes mor etterlater seg dagbøker og andre notater som inntil videre blir plassert på Simons arbeidsrom.  Han begynner å lese og etter hvert får han kanskje mer forståelse for Katjas bakgrunn. Sakte, men sikkert jobber de seg sammen igjen.

Kathleen Winter:  Annabel (Oktober, 2012)
Handlingen i romanen utspiller seg i Newfoundland og Labrador. Wayne blir født på et lite sted på Labradorkysten. Han har kjønnsorganer til både gutt og jente. Faren bestemmer at han er en gutt, mens moren ser jenta i ham. En nabo – Thomasina – er fødselshjelper og den eneste utenom foreldrene som kjenner hemmeligheten. Hun har nylig mistet både mann og datteren Annabel i en ulykke. Hun kaller derfor Wayne for Annabel – i smug. Thomasina blir en sentral skikkelse i Waynes liv og kampen for å finne seg selv. Tankevekkende roman om et høyst aktuelt tema.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.