Gå til sidens hovedinnhold

Ukas boktips: En serie om klasseskillet på 1800-tallet, og to samtidsromaner

Artikkelen er over 2 år gammel

«Familien Winther» av Katrine Wessel-Aas (Pitch forlag AS, 2018)

Første bok om Winther-dynastiet er en ny serie fra Trondheim som foregår på slutten av 1800-tallet. Cecilia og Karl Winther tilhører sosieteten. De har to sønner og en datter, og Cecilia kjemper hardt for å stå imot nye ideer om feminisme og fri kjærlighet mellom klassene. Vi hører om en svunnen tid i Norge fra synsvinkelen til både overklassen og arbeiderklassen. Godt og livlig beskrevet, så denne boka kan absolutt anbefales.

«Eleanor Oliphant har det helt fint» av Gail Honeyman (Aschehoug, 2018)

Eleanor Oliphant bor alene i en liten leilighet. Hun går på jobb hver dag, holder seg for seg selv og drikker to flasker vodka i helgen. Hun har ikke sosiale antenner og i grunnen ikke noe liv. Den eneste hun snakker med i løpet av uka er moren, som ringer hver onsdag kveld. Eleanor har stygge arr i ansiktet og minner hun prøver å fortrenge. Hva er det hun har opplevd som har gjort henne til den hun er? En rystende, morsom, overraskende og helt spesiell leseopplevelse.

«Himmelen er vår» av Luke Allnutt (Cappelen Damm, 2018)

Rob Coates har et flott liv sammen med konen sin Anna og sønnen Jack. Når sønnen blir uhelbredelig syk faller hans verden i grus. Rob setter alt inn på å finne en behandling som kan redde ham, og må betale en høy pris for dette. Boka handler om betingelsesløs kjærlighet, tap, sorg og om å komme på fote igjen når man nesten har gått til grunne. Utrolig vakkert og følsomt skrevet. Dette er en bok som gjør dypt inntrykk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.