Brygge kollapset – barn og voksne falt i vannet

RASTE SAMMEN: Brygga ved Kjerrafossen kollapset mens to voksne og et barn sto på den.

RASTE SAMMEN: Brygga ved Kjerrafossen kollapset mens to voksne og et barn sto på den. Foto:

Av , og
Artikkelen er over 3 år gammel

– De var kalde og i sjokk, forteller et vitne.

DEL

(Østlands-Posten) De tre var tilsynelatende uskadd, men kalde og i sjokk etter å ha blitt reddet opp av Lågen etter at brygga de sto på kollapset ved halv firetiden lørdag ettermiddag.

Barnet på cirka fire år og de to voksne ble hjulpet opp etter noen minutter av personer som var i nærheten.

Politiet opplyser at de selv kjørte til legevakten for å sjekke at alt var i orden etter at de hadde kommet seg i land. Ifølge avisas reporter på stedet, ble de tre personene kjørt til legevakten i ambulanse.

– De var kalde og i sjokk, forteller Lene Roås, som satt 20 meter unna sammen med Roger Haave Pedersen, Kristoffer Roås Solem (11) og Fredrik Roås Solem (9) da ulykken skjedde.

De er fra Drammen, og bor på en hytte i Svarstad i helgen.

– Dette kunne gått skikkelig ille. De kunne blitt tatt av strømmen, sier Lene Roås.

Vannføringa i Lågen er nå 130 kubikkmeter i sekundet, som er normalt. For noen dager siden var den hele 350 kubikkmeter i sekundet.

HJALP TIL: Lene Roås, Roger Haave Pedersen, Kristoffer Roås Solem (11, til høyre) og Fredrik Roås Solem (9) var 20 meter unna brygga da ulykken skjedde.

HJALP TIL: Lene Roås, Roger Haave Pedersen, Kristoffer Roås Solem (11, til høyre) og Fredrik Roås Solem (9) var 20 meter unna brygga da ulykken skjedde. Foto:

– Løse planker

Kristoffer var på brygga like før den raste sammen. Han og Fredrik hadde laget fiskestenger som de lekefisket med, og han gikk av brygga samtidig som de tre som falt i vannet kom dit.

– Det var litt løse planker der ute, sier han.

Familien så ikke at brygga kollapset, men hørte noen rope at det var falt folk i vannet.

De tre som falt i vannet klamret seg til noen steiner og fikk etter kort tid hjelp av familien fra Drammen og to fiskere som var i nærheten til å komme seg i land.

De strakk fiskestengene Kristoffer og Fredrik hadde laget til dem så de hadde noe å holde i.

STERK STRØM: Vannføringen i Lågen er lørdag ettermiddag 130 kubikkmeter i sekundet, som er normalt.

STERK STRØM: Vannføringen i Lågen er lørdag ettermiddag 130 kubikkmeter i sekundet, som er normalt. Foto:

Tullet barnet inn i tørre klær

Selv om de bare var i vannet noen få minutter, var de tre svært kalde da de kom i land. De som hjalp dem opp tok av seg sine egne klær og tullet barnet inn i dem så det raskere skulle få varmen i seg.

Alle nødetatene rykket ut da de fikk høre om ulykken. Politibetjent Bjørn Kristian Fredriksen var en av dem som kom til stedet.

– Nå skal vi sikre brygga, etterforske videre og finne ut hvem som er grunneier og hvem som har ansvaret. Dette er ikke bra. Sånt skal ikke skje, sier han.

Operasjonsleder Tommy Eriksen sier grunneieren må sørge for at brygga er trygg.

– Vi ansvarliggjør grunneieren for å få han til å gjøre tiltak. Vi har satt opp sperrebånd, vi vil ikke ha flere folk utpå der nå. Kommunen er også varslet, sier han.

Jens Tjentland er en av tre medlemmer i Gåserud fellesfiske, som eier brygga. Han er glad det gikk bra med de tre som falt i vannet.

– Det har akkurat vært en flom, så det kan ha med det å gjøre, sier han.

Han er bortreist og har ikke fått sett på restene av brygga ennå.

Brygga blir leid ut på åremål til laksefiskere, og fiskerne er gitt ansvaret for å holde brygga i stand. Tjentland har satt opp et gjerde på land ved brygga og et skilt som opplyser om at ferdsel på brygga er på eget ansvar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken