Aksjonsdag på Bugården

Øverst  fra venstre: Oddvar Bøe, Tu Quyen Tran og Trond Skaret Johansen. Nederst fra venstre: Viljam Strøm, Anna Charlotte Svendsen, Johanne Dreng og Nicolai Tran.

Øverst fra venstre: Oddvar Bøe, Tu Quyen Tran og Trond Skaret Johansen. Nederst fra venstre: Viljam Strøm, Anna Charlotte Svendsen, Johanne Dreng og Nicolai Tran. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

1.februar er det aksjonsdag og åpen skole på Bugården. Skolen holdes åpen fra kl. 18.30 til 21.30. Koret «Beat» ønsker velkommen med sang ved inngangen, og lokalene fylles med aktiviteter for store og små.

DEL

Formålet med aksjonsdagen er å samle inn penger til SOS-barnebyer, og samtidig vise frem «nye Bugården ungdomsskole». Det blir salg av mat og kioskvarer, loddsalg, auksjon, underholdning og diverse aktiviteter i klasserommene. Alle bidrag går rett til SOS-barnebyer. Skolen har fått inn mange fine gaver som skal auksjoneres bort - alt fra signert landslagstrøye fra håndballdamene til tannbehandling.

Bugården ungdomsskole har vært aksjonsskole i tre år, og har samlet inn penger til SOS-barnebyer ved flere anledninger. Det å være aksjonsskole betyr blant annet at det kontinuerlig jobbes med innsamling av penger til formålet. Skolen har en egen SOS-barnebygruppe som jobber med å samle inn penger på forskjellige måter. Barnebygruppa organiserer alt fra flaskepant, salg av varmmat til lærerne, utlodninger og omvendt julekalender. Omvendt julekalender er et alternativ til den tradisjonelle adventskalenderen. Hensikten er at man skal gi til de som trenger det, istedenfor å få.

I forbindelse med selve aksjonsdagen byttes også timeplanen til elevene ut. Elevene jobber med alternative opplegg som skal bevisstgjøre og skape engasjement rundt hjelpearbeid og mennesker i nød.
 

SOS-barnebyer

•Internasjonal organisasjon som jobber for å gi alle barn som har vanskeligheter i hverdagen et trygt hjem

•Grunnlagt i 1949 i Østerrike av medisinstudenten Hermann Gmeiner

•I tillegg til barnebyene driver organisasjonen skoler, barnehager, yrkesopplæringssentre, helsestasjoner og nødhjelpsprogrammer

•I alt pågår omkring 2100 prosjekter i 133 land

•Også kjent som ''SOS Children's Villages Intnernational'' 

Send inn tekst og bilder «

Siden er et samarbeidsprosjekt med Ungdomshuset Naper'n og Sandefjords Blad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken