Mias foredrag til Naperne

Mia Börjesson coacher ungdommen på Napern.

Mia Börjesson coacher ungdommen på Napern. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag 25. januar var det storfint besøk i Verdensteateret i Sandefjord.

DEL

Organisasjonen Voksne for barn arrangerte et foredrag med sosionom Mia Börjesson fra Sverige.

Börjesson som er utdannet sosionom, er sertifisert coach og har en diplomutdanning i løsningsfokusert korttidsterapi, kom for å snakke med ungdom og voksene om ungdom.

Naperne ble servert hjemmelaget gryte i lokalet, mens de satte seg til rette for å høre Börjessons lille foredrag med veiledning og inspirasjon. 

Det var drømmer, mål og fremtid som stod i fokus da hun snakket til ungdommen. Börjesson er opptatt av at ungdommene prøver selvom de kan misslykkes, istedenfor at de ikke skal prøve på grunn av frykten for å feile. Hun sier også at du skal dyrke det som gjør deg glad, enten det er en film, musikk, ord eller mennesker. Gjør de deg glad så se den, hør den, eller vær med dem.

Frivillig i Voksne for barn, Terje Rove Pettersen, forklarer at organisasjonen består av frivillige voksne som tar hensyn til barnas mentale helse.

Voksne for barn holder kurs for de som jobber med barn og ungdom i hele landet. Foredraget Mia Börjesson holdt for ungdommene onsdag kveld, er et utdrag fra en rekke kurs hun har holdt i Norge og Sverige flere ganger. Men nå i et annerledes dobbeltforedrag der hun først møtte ungdommene rett fra skolebenken, før hun møtte voksene like etterpå. 

Pettersen som har syv års fartstid i den 55 år gamle organisasjonen heier veldig på Frilynt og Naperns arbeid med ungdom.

Biografi for Veronica Torp Eriksen 

Send inn tekst og bilder «

Siden er et samarbeidsprosjekt med Ungdomshuset Naper'n og Sandefjords Blad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken