Urørt-Ida med intimkonsert hjemme i Sandefjord torsdag

Blir lagt merke til: Ida Stein fra Sandefjord.

Blir lagt merke til: Ida Stein fra Sandefjord.

Artikkelen er over 4 år gammel

Artisten Ida Stein er i vinden om dagen med finaleplass i NRKs «Urørt». Torsdag kommer hun en tur hjem til Sandefjord.

DEL

«Se opp for talentet Ida Stein, hun er den nye lyden av Norden. Hennes himmelske vokal kler elektropopen perfekt».

Slik beskriver NRK sandefjordsjenta på sine nettsider. Ida vant fredag duellen mot artisten Léonne, noe som betyr at hun har sjansen til å gå helt til topps i den prestisjetunge konkurransen.

Finalen er 5. mars på Sentrum Scene i Oslo under by:Larm. Men 23-åringen sitter på ingen måte stille og venter til finalen går av stabelen.

Allerede torsdag kveld tar den tysklandbosatte artisten turen hjem til Sandefjord og Thaulow Bar & Café i Kurbadet for å spille det hun selv kaller en intimkonsert.

Konserttidspunktet er klokka 20.00.

LES OGSÅ: Ida Stein er én av ti Urørt-finalister

Travel Thaulow-helg

Moroa på Thauow er ikke over med det første. Det blir full fart hele helgen.

Først blir det en jazzgodbit av det sjeldne slaget på fredagskvelden, før høvdingen selv, Erik Bye, får en lokal hyllest lørdag.

Det forteller innehaver på Thaulows Bar & Café i Kurbadet, Ky Harsheim. Jazzgodbiten er det Milenburg Joys fra Trondheim som står for – en kvintett som har lagt sin elsk på 1920-tallets «hot jazz», med inspirasjon av Bix, Armstrong, Rollini, Lonie Johnson og Jelly Roll Morton.

Akustisk strøm: To blad Strøm, Gunnar og Anders (til høyre) serverer Erik Bye-klassikere på lørdagskvelden. Foto: Bjørn Tore Brøske

Akustisk strøm: To blad Strøm, Gunnar og Anders (til høyre) serverer Erik Bye-klassikere på lørdagskvelden. Foto: Bjørn Tore Brøske

– De er vanvittig gode og av Norges ledende innen sin sjanger. Et must for alle som har sansen for New Orleans Hot Jazz, sier Harsheim.

Lørdag er far og sønn Gunnar og Anders Strøm på plass med sine gitarer og tolkninger av Erik Byes låtkatalog under vignetten «På tokt med Erik Bye».

– Gunnar Strøms Bye-tolkninger er bare helt rå, sier Harsheim om lørdagsbesøket.

Send inn tekst og bilder «

Siden er et samarbeidsprosjekt med Ungdomshuset Naper'n og Sandefjords Blad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken