Byggmagasinet i Sandefjord - Kommersielt magasin

25 år i 2020!

Jordnære fagfolk mot nye høyder

Selv om Stokke Bygg når stadig nye høyder, har de ikke blitt høye på pæra av den grunn. Med solide grunnverdier som fagkunnskap, kvalitet og ikke minst arbeidsglede, har den etterspurte betongentreprenøren etablert et helstøpt omdømme i markedet.

Adresse
Borgeskogen 53, 3160 Stokke


http://stokkebygg.no/
Tlf: 33 36 41 00
post@stokkebygg.no
Følg oss på Facebook!

Til tross for ordtaket som sier at alle gode ting er tre, er noen ganger det beste å satse alt på ett kort. Det mener i alle fall Roar Hidle!

Da han startet Stokke Bygg i 1995 gikk det både i tre, mur og betong. Men etter noen år ble behovet for å spesialisere seg stadig sterkere. De kuttet ut tømrerjobbene, og satset knalltøft på betong – eller kanskje rettere sagt tungt.

– Vi kjøpte fem trailerlass med forskalingssystemer fra Bautas. Da hadde vi på mange måter ikke noe annet valg, ler Hidle.

Det har han ikke angret på. De siste 10-12 årene har firmaet hatt en nærmest eventyrlig vekst. Bare fra 2007 til 2008 økte de omsetningen fra 18 til 54 millioner! I 2019 var omsetningen på svimlende 120 millioner. 

I skrivende stund er ordrereserven på over 100 millioner, samme år som bedriften har 25 års jubileum. 

– Du kan trygt si at vi er en av de aller største betongentreprenørene i Vestfold og Telemark, med et nedslagsfelt som strekker seg helt opp til Drammen. Vi har stor tro på fremtiden, sier Hidle fornøyd.

Den solide veksten har ikke kommet av seg selv. I løpet av mange år har Stokke Bygg bygget opp et omdømme som en seriøse aktør i markedet og en solid samarbeidspartner i alle typer prosjekter. 

Det har gjort dem til et naturlig valg for store entreprenører som Veidekke, Betonmast, Selvaag, Peab, Zeiner Bolig, Strøm Gundersen Vestfold og Fon Anlegg.

– Ofte tar entreprenørene umiddelbart kontakt etter at de har fått prosjektet, noen ganger tidligere slik at de kan "reservere" oss til jobben. Gode råd er aldri dyre og vi deltar gjerne i planleggingen for å sikre de beste løsningene, sier Hidle.

Roar Hidle etablerte Stokke Bygg i 1995. Firmaet har hatt en eventyrlig vekst de siste årene, og er i dag en av de aller største betongentreprenørene i Vestfold og Telemark.

Best på betong

De siste årene har vært travle for Stokke Bygg. Foruten mange store næringsbygg i Sandefjord har de vært med på en rekke store boligprosjekter – fra Solkollen og Kilen Brygge i Sandefjord til Beddingen, Egenesgården og Signaturen i Tønsberg.

– Vi har et motto om å være best på betong. Da er det viktig at vi favner bredt, enten det er å støpe gulv i eneboliger til store kjellere i næringsbygg. I det siste har vi dessuten jobbet stadig mer med montering av prefabrikkerte betongelementer, forteller Hidle.

Kilen Brygge er et av prosjektene hvor Stokke Bygg har montert alle betongelementene. For tiden jobber de på det nye bygget til Coop Obs på Fokserød, der de utfører alt av støp og montering av elementer.

Med en solid stab av erfarne forskalingssnekkere, jernbindere og betongfagarbeidere er Stokke Bygg et firma med tung kompetanse. Kombinert med eget verksted for jernbinding og en omfattende utstyrspark bestående av forskalingssystemer, mobilkraner og maskiner er de rustet for de fleste oppgaver.

– Vi har veldig mange dyktige medarbeidere. De står på hele tiden og har vokst med oppgaven i takt med stadig nye utfordringer. Det er jeg veldig stolt av, sier Hidle.

Som daglig leder er Roar Hidle selve definisjonen på «hands-on», der han oftest er å treffe ute på byggeplassen.

– Kundene setter pris på personlig oppfølging der det skjer, og jeg kan ta avgjørelsen der og da hvis det er nødvendig. Noe av styrken vår er nettopp kort vei fra beslutning til gjennomføring, mener han.

Jernbinder Pavol Warchol er en av mange flinke fagfolk i Stokke Bygg, som nå ser etter flere dyktige medarbeidere. Er du en av dem?

Trenger flere folk

I tillegg til en stab på rundt 30 fast ansatte, har Stokke Bygg i dag omtrent like mange innleide. Med stadig flere prosjekter på trappene, er de stadig på jakt etter flere folk.

– I løpet av det første halvåret er planen at vi skal ansette ti nye medarbeidere. Målet er at staben på sikt skal bestå av flere faste enn innleide, sier Hidle.

Han vil gjerne ha både lærlinger og mer erfarne folk. Det viktigste er at du er lærevillig, positiv og har stå-på-vilje.

Arbeidsmiljøet er veldig godt, og de fleste blir i bedriften.

Selv om Stokke Bygg er godkjent lærebedrift og har et bevisst fokus på rekruttering, kan det tidvis være vanskelig å få tak i de som har lyst til å jobbe i anleggsbransjen. Uten at Hidle helt skjønner hvorfor.

– Det er alltid nye utfordringer og er aldri kjedelig. Dessuten er jeg veldig heldig som får lov til å jobbe med så dyktige kolleger. Det er jo ikke rart jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier Hidle entusiastisk. 

Stokke Bygg AS

  • Stokke Bygg AS ble stiftet i 1995 av Roar Hidle. Selskapet kan vise til en solid vekst, og vi har i dag rundt 30 fast ansatte og en årlig omsetning 120 millioner (2019).
  • Vi påtar oss de fleste oppdrag knyttet til murer- og betongarbeider. Gjennom årene har vi levert alt fra store næringsbygg til eneboliger med krevende byggeteknisk utførelse.
  • Kombinasjonen av lang erfaring, faglig dyktighet og en moderne maskinpark har gjort oss til en naturlig samarbeidspartner for både offentlige og profesjonelle utbyggere innen bygg og anlegg.
  • Vi regner Vestfold og Telemark samt Drammen som vårt primære marked, men jobber også andre steder ved behov.