Gå til sidens hovedinnhold

Vaksinen, som skal ta oss ut av pandemien, og tilbake til et normalt liv, er belønningen for å holde ut helt til topps. Takk til alle sandefjordinger!

Jeg har lyst til å si: Takk for at du holder ut – ennå litt til!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I over ett år har vi levd med koronapandemien. Det ble tidlig alvor da landet stengte over natten og både smittetall og sykehusinnleggelser spredte seg til stadig flere kommuner. Heldigvis ga de omfattende tiltakene raskt resultater, og selv om det ble en annerledes sommer, håpet vi det verste lå bak oss. Det var før vi skjønte at koronapandemien var langt mer lunefull og seiglivet enn vi kunne frykte. Det er mange som har vært utsatt for tøffe og langvarige prøvelser.

Mange som sliter

Jeg tenker på de eldre og andre i sårbare grupper, som har levd i selvpålagt isolasjon i månedsvis. Arbeidstagere som er permittert og næringsdrivende som har sett livsverket falle i grus. Barn og unge som ikke kan utfolde seg og være sammen som før, og som nå også er langt mer utsatt for smitte og sykdom etter at det muterte viruset har fått fotfeste.

Det gjør også inntrykk å møte mennesker som sliter med psykiske plager, og som opplever pandemien som ytterligere en stor mental påkjenning.

Krevende, men vi holder ut!

Statsministeren har bedt oss holde ut i den siste motbakken. Og hun lover heldigvis mer enn en kort rast og en sjokoladebit når vi kommer på toppen. Vaksinen, som skal ta oss ut av pandemien, og tilbake til et normalt liv, er belønningen for å holde ut helt til topps. Det er slett ingen dårlig belønning, men den er sannelig også fortjent, etter den enorme innsatsen vi som innbyggere i fellesskap har lagt ned – og fortsatt legger ned, gjennom å følge strenge smitteverntiltak, teste oss når vi kjenner på symptomer og gå i karantene når en nærkontakt blir smittet.

Det er krevende, men vil utvilsomt være verdt det. Vi er helt avhengige av innsatsen til hver enkelt. Pandemibekjempelse er en lagidrett og en utholdenhetsøvelse av de sjeldne.

Folk stiller opp

Så er det ofte sånn i livet, at motgang også har en tendens til å hente fram det beste i oss. Når jeg ser hvordan innbyggerne i kommunen vår har stilt opp for hverandre i denne tiden, forteller det meg mye om et lokalsamfunn der vi, tross våre uenigheter og ulikheter, virkelig

bryr oss om hverandre. Den fellesskapsfølelsen er noe jeg håper vi tar med oss videre framover. Et lokalsamfunn der vi står sammen og ønsker hverandre godt, vil være et utrolig verdifullt utgangspunkt den dagen dette er over.

Bruk naturen!

Påsken står for døren. Den blir heller ikke normal. Butikker og spisesteder må holde stengt. Familie- og vennebesøk må settes på vent. Men én varm anbefaling vil jeg gjerne dele med dere: Kom dere ut og bruk naturen sammen med dine nærmeste! Sandefjords flotte og varierte utmark og skjærgård byr på rikelige muligheter for trim og rekreasjon – og samtidig er en befriende mulighet til å slippe unna ALT som minner oss om korona!

Det er i hvert fall sånn jeg henter den energien jeg trenger for å klare den siste motbakken. Og jeg tar selvfølgelig gjerne med meg både en appelsin og en sjokoladebit på veien.

Tusen takk for innsatsen alle sammen, og en riktig god påske!

Kommentarer til denne saken