Tror ikke framgangen skyldes 22. juli

Vestfold AUFs leder, Martin Bast Sørsdal fra Sandefjord, er en godt fornøyd mann på valgvaken i Tønsberg. Han får fast plass i fylkestinget og Arbeiderpartiet vokser. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Vestfold AUFs leder, Martin Bast Sørsdal fra Sandefjord, er en godt fornøyd mann på valgvaken i Tønsberg. Han får fast plass i fylkestinget og Arbeiderpartiet vokser. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Martin Bast Sørsdal tror verken FrPs tilbakegang eller Arbeiderpartiets framgang har noe med 22. juli å gjøre.

DEL

AUF-lederen i Vestfold var på Utøya da Anders Behring Breiviks terror rammet Arbeiderpartiets sommerleir og bombene smalt i Oslo. I ettertid har Arbeiderpartiet surfet på en sympatibølge, og Fremskrittspartiet har slitt i motvind. Men Bast Sørsdal tror ikke dette skyldes Behring Breiviks tidligere medlemskap i FrP eller at Arbeiderpartiet ble rammet.
– Jeg tror veldig lite av de trendene vi ser i valgdagsmålinger og prognoser skyldes 22. juli. Jeg tror og håper det er den politikken de forskjellige partiene står for og valgkampen de har ført, som gir seg utslag. I den grad 22. juli har hatt noe å si, har det hatt noe å si for mobilisering av velgerne, mener Bast Sørsdal.

Del på Facebook

Kjent for å ha sofavelgere

Han sier Arbeiderpartiet og Høyre i stor grad er de partiene som tjener mest på stor mobilisering blant velgermassene.
– Vi er kjent for å ha mange «sofavelgere». Når disse kommer til valgurnene, tjener tradisjonelt Høyre og Arbeiderpartiet på dette, sier han.

FORHÅNDSSTEMMENE: Mot brakvalg for Høyre og Arbeiderpartiet

– Et godt resultat

Han står selv på 7. plass på Arbeiderpartiets fylkestingsliste, og er «garantert» en plass i fylkestinget de neste fire årene. For Arbeiderpartiet har 12 representanter i år, og prognosene viser framgang.
Jeg har prøvd å ikke håpe for mye, men målingene er veldig gode. Blir resultatet slik, er det veldig godt for Arbeiderpartiet og jeg ser veldig fram til å gjøre et solid politisk arbeid i fylkestinget, sier han.

FØLG MED PÅ VALGGRAFIKKEN FOR SANDEFJORD HER!
FØLG MED PÅ VALGGRAFIKKEN FOR ANDEBU HER

Vil jobbe for skolene

Bast Sørsdal kommer først og fremst til å konsentrere seg om de videregående skolene.
Jeg vil jobbe veldig aktivt for å få ned frafallet. Jeg har nylig gått ut av videregående og tror jeg er en bra ressurs på dette området. Det er viktig at vi får nye skolebygg i Tønsberg (Færder) og Horten. Men disse byggene må ikke bygges slik det ble bygget i Larvik. Vi må ikke lage dyre signalbygg der utseende går på bekostning av innhold, sier han.

Artikkeltags