Alt tyder på leirskole igjen

FORKJEMPER: Trond Setlo i Norsk Leirskoleforening har i mange år kjempet for å innføre leirskole som et obligatorisk tilbud i grunnskolen. Foto: Atle Møller

FORKJEMPER: Trond Setlo i Norsk Leirskoleforening har i mange år kjempet for å innføre leirskole som et obligatorisk tilbud i grunnskolen. Foto: Atle Møller

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Et politisk flertall går inn for å gjeninnføre fem dagers leirskole i Sandefjordskolen, til øredøvende jubel fra Trond Setlo i Norsk Leirskoleforening.

DEL

– Gjennom årene med leirskole har vi ikke sett at det har slått positivt ut på den sosiale utjevningen eller læringsutbyttet. Nå må vi finne svar på hvordan leirskole i framtiden kan bidra til en ytterligere kvalitetsutvikling av Sandefjordskolen, sa leder Anne Gro Olafsen (H) av
skole- og barnehageutvalget da formannskapet la fram sine skisser for neste års budsjett og økonomiplan for 2016 til 2019 tirsdag.

Minutter tidligere hadde Høyres gruppeleder Tor Steinar Mathiassen referert fra forslaget som flertallspartiene (H, KrF og FrP) vil legge fram i torsdagens bystyremøte.

Her har de tre partiene funnet rom for å gjeninnføre fem dagers leirskoletilbud i Sandefjordskolen – et tilbud som politikerne så seg nødt til å fjerne i forbindelse med en kuttrunde på over 70 millioner kroner i 2012.

Les også: Må dra på telttur i egen by

Les også: Må dra på telttur i egen by Foreldrekontakt reagerer på leirskolekutt

Klare føringer

Flertallspartiene ser for seg en leirskole som i større grad enn før baserer seg på kommuneplanens konkrete kvalitets- og resultatmål for Sandefjordskolen.

– Vi må legge helt klare føringer på hvordan skolene skal forholde seg til disse målsettingene. Det skal ligge i bunn. Tilbudet må utformes i tråd med dette, sa Mathiassen i møtet.

Arbeiderpartiet, som over år har etterlyst en gjeninnføring, har i sitt forslag til rammesaken satt av 1,5 millioner til leirskoletilbud i grunnskolen.

SV er også positive. Etter alt å dømme vil et flertall av bystyret komme fram til samme konklusjon torsdag. I desember behandles så budsjett og økonomiplan en gang for alle.

– Gladnyhet for alle

Nyheten møtes med stor begeistring av Trond Setlo. Han er leder i Norsk Leirskoleforening, og utgjorde en av de sterkeste motstandsstemmene da lokalpolitikerne sparte inn 1,3 millioner kroner på å kutte leirskoletilbudet for tre år siden.

– Dette er fantastisk. En gladnyhet for alle barn, foreldre og lærere som er involvert i sandefjordsskolen. Mange har vært fortvilte, sier han.

Han mener leirskoletilbudet bidrar til et større mangfold i opplæringstilbudet, blant annet gjennom styrket klasse-miljø med økt integrering, sosial opplæring og forebygging av mobbing.

Artikkeltags