Gå til sidens hovedinnhold

Valgkamp under koronaens tid

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er helt spesielle tider vi har vært gjennom det siste året. Ikke minst vil de kommende månedene vi skal gjennom, fortsette på samme spesielle vis, med forsinkede vaksineforsendelser og sprøyter som skal settes. Med mutasjoner av covid-19 og ikke minst et kommende stortingsvalg, som nå faktisk bare er få måneder unna, kan man spørre seg om det blir noen ordentlig valgkamp i det hele tatt? Vi er alle under press fra den «usynlige» motstander. Valgkampen dette året vil bli av det merksnodige slaget, både for de små og store partier.

Kanskje vil det ikke bli muligheter for skoledebatter, eller andre debatter, av hensyn til smittevern. Det vil muligens ikke bli mulighet for de store valgtorgene vi alle er blitt vante med under valgkamp.

Hva kan vi i de politiske partier gjøre annerledes? Hva kan de potensielle velgerne gjøre annerledes denne gangen?

Jeg tror både velgerne og partiene må tenke nytt.

Jeg tror vi må satse på store postkasseaksjoner, jeg tror vi må skrive leserbrev i større volum enn tidligere. Vi må nok bruke sosiale medier mer aktivt denne gang, hvilket jeg selv allerede så vidt er i gang med. Jeg har opprettet en egen politikerside på Facebook, hvor jeg vil presentere saker og spille inn ulike videoer. Valgkamp skal være moro, men det skal også være trygt.

Dere som velgere må også som sagt tenke nytt i år. Jeg vil oppfordre alle som både er sikre på at de skal stemme, og de som er usikre, om de skal stemme, og hva de skal stemme, til å bruke internett aktivt. Bruk tiden fram mot valget til å sjekke opp faktisk politikk fra de ulike partiene. Denne gangen mer enn før. Kanskje vil noen også få seg en overraskelse over hva de ulike partiene faktisk står for, og ikke hva man har trodd de står for?

Mange av de mindre partiene er i vinden for tiden på meningsmålingene. Dette er positivt for partifloraen, men også et klart svar på at mange velgere er misfornøyde med status quo i dagens politiske miljø. Det meste virker å ligge i sentrum, muligens med unntak av Rødt og MDG. De spisser sine budskap, ellers kunne de fleste nok vært et stykke av samme alen, uavhengig av parti de egentlig tilhører. Det er ingen forskjell på dem lenger, alt handler om å bruke penger, andres penger, skattebetalernes penger.

Så, om du ønsker å bestemme mer i ditt eget liv, om du tror du bedre enn staten kan styre dine egne penger og økonomi, ønsker reduserte skatter og forenkling for korona-trøtte bedrifter, ja, hvorfor ikke sjekke ut partiet Liberalistene? Disse sakene og adskillig mer finner du i vårt nye og flotte stortingsprogram på våre websider.

Så, kjære velger, ta et aktivt valg, sjekk opp programmene til de ulike partiene, de bør du finne lett på partienes ulike nettsider.

Og, ikke minst; godt valg, det viktigste er å stemme!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.