Gå til sidens hovedinnhold

De er jo forsyne meg sosialdemokrater, alle sammen - dørgende kjedelig, spør du meg!

Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg tror jeg med sikkerhet kan fastslå at dette er det kjedeligste valgkampen siden jeg begynte å følge sånn noenlunde med i 1977 – litt mer seriøst fra 1981.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Uansett hvem som vinner valget, så vinner en sosialdemokrat. «De blå» forsyner seg mer av nasjonalformuen (rapper penger fra barna våre) for å finansiere velferdsstatens stadig høyere forbruk.

Rødgrønn blokk vil skattlegge borgerne her og nå for å finansiere det samme forbruket.

Uansett hvordan man finleser programmer og studerer stemmegivning: De er klin like, men begge blokker forsøker iherdig å overbevise oss om at de styrer mye bedre enn den andre. Det der er pussig, for begge blokker vil beholde de samme byråkratene, de samme institusjonene og styre etter de samme lovene.

Liberalistene er annerledes. Vi er det eneste partiet i Norge som erkjenner at vi må kutte i offentlig forbruk. Vi presenterer ekte løsninger på reelle problemer. Disse løsningene provoserer altså så mye at motstanderne mener jeg bør henrettes. Løsningen det ble bråk rundt, var at Liberalistene vil gi alle nordmenn muligheten til å hoppe ut av offentlig helsevesen. Med seg på veien får man et verdibrev på 62.000 kroner til å kjøpe private forsikringer.

Jeg mener den programposten er verdt å motta dødstrusler for. Nordmenn dør i de blå og rødes offentlige helsekøer. Det er ikke sant at Høyre/FrP-regjeringen har redusert helsekøene, slik fagbladet Dagens Medisin har avdekket. Faktisk har jeg erfart det selv de siste dagene. Jeg fikk raskt diagnose av en spesialist, men ikke behandling – det må man vente på. Markedet fungerer, ikke køsystemer.

Vi setter ikke staten til å utvikle smarttelefoner og biler, likevel har rådende politikere tillit til at de kan ta seg av det viktigste vi har i livet: Helsa. Det er en veldig dårlig idé.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.