(Tønsbergs Blad)

Kommunestyret i Tjøme i Vestfold ønsker å vedta forbud mot vannscootere i sin skjærgård og håper å ha forbudet på plass for sommeren setter inn. Nå følger flere kommuner etter, ifølge NRK.

LES OGSÅ: Vil ha felles vannscooterforskrift i skjærgården – og i disse områdene kan det bli totalforbudt (+)

– Vi ønsker også å få til dette, men vår utfordring er å få til vedtaket før sommeren. Det siste kommunestyremøtet før sommeren er 15. juni så det blir knapt med tid, sier ordfører Jone Blikra i Kragerø i Telemark.

Han satser på å få holdt et ekstraordinært kommunestyremøte for å få banket vedtaket og innført vannscooterforbud før sommeren. Også i nabokommunen Bamble jobbes det nå med å få vedtatt et forbud.

LES OGSÅ: Miljøministeren: Fritt fram for vannscooter? Nei, det stemmer ikke

Forskriften som regulerer bruk av vannscootere, ble fjernet i mai, hvilket betyr at vannscootere blir ansett på lik linje med småbåter. Ifølge en undersøkelse gjort av Norsk Friluftsliv ønsket tre av fire kommuner å beholde forskriften.

– Det er nok ikke sånn at man kan forby vannscootere bare fordi man ikke liker vannscootere. Forbudene de eventuelt lager, må nok gjelde alle fartøy, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp).

LES OGSÅ: Her kjører han vannscooter ulovlig i nasjonalparken