Vi gikk klar av det verste regnet i natt, men det kommer mer ...

VÅTT: Sandefjord gikk klar av det verste regnskyllet natt til lørdag, men natt til søndag kommer det en ny stor dose nedbør.

VÅTT: Sandefjord gikk klar av det verste regnskyllet natt til lørdag, men natt til søndag kommer det en ny stor dose nedbør.

Artikkelen er over 1 år gammel

En sjekk lørdag formiddag viser at det ikke kom det store nedbørsmengdene over Sandefjord i natt. Men nedbørsfronten som ligger klar lenger sør, kan gjøre det enda mer vått hos oss.

DEL

– Det var roligere hos dere enn hos sørlendingene, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

Han sier det kom mest nedbør i Sande. På målestasjon Sande-Lauvkollen ble det målt 39 mm.

– I Sandefjord var det ikke store mengder. Summen av alle verdiene her viser at det var knapt 10 mm, så det var mye mindre i Sandefjord enn de fleste andre steder, sier Walløe til Sandefjords Blad.

På det mest intense kom det til sammenligning 82 mm nedbør i løpet av to timer i Kristiansand sentrum i går.

– Nedbørsfronten ble svekket før den passerte Vestfold, pluss at den beveget seg raskere enn den gjorde på Sørlandet. Nedbøren lå ikke like lenge over deres område, sier Walløe.

LES OGSÅ: Kraftig regn har skapt trøbbel i sør – nå er det på vei mot Sandefjord

Kommer mer regn

I tillegg til å bli svakere, spredte nedbørsfronten seg ut over et større område og var ikke like konsentrert og intenst som på Sørlandet.

Men det kommer mer. Nå har skylaget sprukket opp, men det skal tette seg til utover lørdag kveld.

– På kvelden kommer det enkelte lokale byger, men i 12-timers perioden mellom midnatt og klokken 12.00 søndag kan det komme mellom 15–30 millimeter nedbør i Vestfold, sier Walløe.

Han tror ikke det skal være fare for flom i Sandefjord det neste døgnet.

– Det kan komme instenst nedbør i kortere perioder. Byger med kraftig regnskyll kan skape litt problemer der de treffer, men det er vanskelig å si akkurat hvor det blir. Det beste er å følge med på nedbørradaren på yr.no underveis, sier han.

Han sier det kommer til å være store lokale forskjeller på hvor mye nedbør som kommer.

– Problemet er at nedbørsfronten ikke er en konstant størrelsen, men enkelte steder har det potensial til å komme rundt 30 millimeter, sier Walløe.

LES OGSÅ: Svenn Aage ble norgesmester i poker på første forsøk: – Det var lett (+)

Artikkeltags