På Langeby Camping ble badetemperaturen målt til 19 grader ved 11-tiden lørdag.

Litt lenger ut på Vesterøya, på Vøra Camping, er de ikke langt unna samme nivå, men temperaturene varierer etter når på døgnet målingen blir gjort og dybden temperaturen måles på.

Det er helt enormt mange som har badet. Her har det vært juli-stemning i flere dager i strekk, og det har vært helt fullt på parkeringsplassen. Ordentlig gøy har det vært, så vi bare fortsetter, sier Roger Sørsdahl ved Vøra Camping.

– Fredag kveld målte vi 18,5 grader klokka 18.30. Nå ble det litt nordavind, så midt på dagen i dag var vi nede i 17 grader, sier Sørsdahl lørdag.

Har du målt temperaturen andre steder? Legg igjen en kommentar nederst i saken!

Over normalen

Vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe beskriver at det begynner å bli badbare temperaturer.

– Det har vært såpass mange fine dager med sol, høy temperatur og lite vind, at det merkes i havet. Det begynner å bli badbart, sier Walløe, som selv har tatt en dukkert.

Han sier sjøtemperaturen ved Færder fyr viste 16 grader før helgen.

– Det er langt over normalen, sier han.

– Det er bare å nyte

Han kan ellers melde om et fint og varmt helgevær langs kysten i Vestfold, med temperaturer på rundt 20 grader langs kysten og rundt 25 grader litt lenger inn på land, om ikke mer.

– Den varme temperaturen over flere dager gjør at vi føler vi er langt sør i Europa. Det er eksotisk og sjelden vare med så mye varme så tidlig. Dette er det beste vi kan få i mai, så det er bare å nyte. Men husk å bruke solfaktor. Det er bare fire uker til Sankthans og vi nærmer oss toppen av solstyrken, sier Alsvik Walløe.

SE BILDENE: Sommerstemning på Shapes-festivalen