(Tønsbergs Blad)

For å unggå lureri har Yr.no nå innført en ny funksjon, som sammenligner temperaturen på gradestokken med den du vil oppleve når du går ut døra.

– Det er forskjell på temperaturen på gradestokken og den man føler på kroppen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Marit Berger.

Selv de svakeste vindkastene kan få stor effekt på kuldefølelsen, og det er særlig om vinteren at «følt temperatur» blir aktuelt. For jo kraftigere vind, jo mer oppleves kulden.

I disse dager skal temperaturen ligge rundt null grader - men de fleste har nok allerede merket at selv om snøen har latt vente på seg så har kulden vært bitende, i Tønsberg-området.

– Med vind på opp mot 3/4 meter per sekund vil temperaturen føles opptil flere grader kaldere, sier Berger.

Slik finner du følt temperatur

Det lønner seg altså å sjekke den følte temperaturen på værmeldingen. Det gjøres ved å føre musepekeren over symbolet på værmeldingen på Yr.no - da titter det frem en oversikt over den reelle temperaturen, den følte temperaturen og tidspunktet det gjelder for.

Onsdag ettermiddag er det meldt 2 minusgrader og snø, men det følte værvarslet melder 8 minusgrader. Her er det altså seks grader temperaturforskjell.