Nå kan det være lurt å la bilen stå

GLATT: Regn og lave temperaturer kan føre til glatte veier og vanskelige kjøreforhold fra tirsdag kveld og fram til onsdag morgen.

GLATT: Regn og lave temperaturer kan føre til glatte veier og vanskelige kjøreforhold fra tirsdag kveld og fram til onsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Regn og lave temperaturer gjør at det kan bli vanskelig kjøreforhold i fylket vårt.

DEL

(Østlands-Posten) Fra tirsdag kveld og til og med onsdag morgen har Meteorologisk institutt sendt ut OBS-varsel på vanskelige kjøreforhold på Østlandet.

– Det er meldt nedbør og den kommer som regn, men på bakken er det fremdeles kuldegrader. Det kan føre til at nedbøren fryser på bakken, sier vakthavende meteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk institutt.

Det kan derfor være lurt å la bilen stå hvis du må ut et ærend. Velger du å ta beina fatt, bør du kanskje finne fram broddene.

LES OGSÅ: Ragne tar sats og flytter butikken til nye og større lokaler (+)

Kommer an på nedbørsmengden

Temperaturen vil ligge på rundt null grader. Det som avgjør om det blir vanskelige kjøreforhold i Vestfold, er hvor mye nedbør som kommer i løpet av perioden.

– Kommer det litt nedbør, kommer ikke forholdene til å bli vanskelig. Kommer det mye nedbør, kan kjøreforholdene bli krevende, forteller Eriksen og legger til:

– Vi er ikke usikre på temperaturene. Det er hvor mye nedbør det vil bli, vi er usikre på.

LES OGSÅ: Her kan du få ny bolig til under 30.000 kroner kvadratmeteren (+)

Kan slippe unna det verste

Det kan likevel se ut som om Vestfold slipper unna de verste nedbørsmengdene. Det er særlig rundt Oslo-området det er ventet mest nedbør.

– Det kan derfor se ut som det blir verst for dem som skal pendle fra Vestfold og innover mot Oslo, sier Eriksen.

Uansett er det lurt å følge med på været fra og med tirsdag kveld. Blir det en del nedbør oppfordrer meteorologen deg til å beregne ekstra god tid hvis du skal ut å kjøre.

LES OGSÅ: Slår alarm: – Hvor er det blitt av politifolkene vi ble lovet? (+)

Artikkeltags