– Viser at ungdommene ikke bare tenker på seg selv

TAKKNEMLIG: Frelsesarmeen, representert ved Rune Berg var dypt takknemlige for alle gavene de fikk av elevene. Fra venstre: Karoline Sem Kristoffersen, Torhild Marie Svalestuen, rektor, Henreitte Nalum, elevrådsleder, Fredrikke Thidemansen Bjørvik og Jonas Stein-Olsen.

TAKKNEMLIG: Frelsesarmeen, representert ved Rune Berg var dypt takknemlige for alle gavene de fikk av elevene. Fra venstre: Karoline Sem Kristoffersen, Torhild Marie Svalestuen, rektor, Henreitte Nalum, elevrådsleder, Fredrikke Thidemansen Bjørvik og Jonas Stein-Olsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag mottok Frelsesarmeen gavene som ungdommene på Varden ungdomsskole har brukt de siste ukene på å samle inn.

DEL

I nesten en måned har elevene på Varden ungdomsskole samlet inn julegaver til barn som ellers ikke ville fått gaver til jul.

Elever og lærere har vist stor giverglede i perioden.

– Både de voksne og vi elevene har vært flinke til å gi av oss selv og bruke tid på å lage gaver, forteller Henriette Nalum, elevrådsleder på Varden ungdomsskole.

Elevene har klart å samle inn hele 173 gaver som de har gitt videre til Frelsesarmeen.

Mye gavepapir

Karoline Sem Kristoffersen, styremedlem i elevrådet på skolen, forteller at det har vært en lang jobb å pakke alle gavene inn i gavepapir.

– Det var slitsomt, men det er likevel koselig når man vet at gavene går til noen som kommer til å sette veldig pris på det de får, sier Kristoffersen.

Blant gavene er det ytterjakker, gensere, bamser og brettspill. Gavene blir merket med alder og kjønn man tenker kan passe.

Hjertevarmende prosjekt

Menighetsleder i Frelsesarmeen Sandefjord, Rune Berg, forteller at de trenger all den hjelpen de kan få med prosjektet deres med å hjelpe dem som sliter i jula.

– Vi har fått inn 275 søknader fra folk som sier de trenger hjelp til mat og gaver i jula, så det er et enormt behov for hjelp, forteller han.

De som blir valgt ut til å få støtte får et gavekort fra Kiwi de kan kjøpe mat for. I tillegg kan de som har barn plukke gaver fra de gavene Varden ungdomsskole har bidratt med.

– Dette er et hjertevarmende prosjekt og det viser at ungdommene definitivt ikke bare tenker på seg selv, sier Berg.

Utdelingen av gavene skjer 20. desember i Frelsesarmeens lokaler.

Artikkeltags