Gå til sidens hovedinnhold

Fargefest på Varden

Stella Polaris-forestilling med de minste gjøglerne

Artikkelen er over 3 år gammel

Barneteatergruppa til Stella Polaris inviterte til forestilling på Varden grendehus. Temaet var feiringen av det fargerike.

Ideen til Erlend Tveite foran vårens gjøglerkurs for de minste på Varden fikk han da han så bilder fra Holi-festivalen i India på TV.

En festival der farger står i sentrum, og gleden over farger og det som finnes. Det ble utgangspunktet for avslutningsforstillingen på gjøglerkurset som de minste hadde på Varden søndag.

Fokuserte

Barn i alderen fra fem til ni år deltok på kurset som startet etter jul. Nikolai B redesen på seks år er en av dem som har gledet seg veldig til å vise fram alt det de har lært.

 

– Det var kjempegøy, jeg har ikke gruet meg noen ting, bare gledet meg. Jeg turnet og hadde på meg fine kostymer, så jeg har bare gledet meg, sier Nikolai strålende fornøyd etter at forestillingen er over.

Nå skal han hjem med familien til Stokke for å ha premierefest. Det blir ikke noe småtteri, for 15 familiemedlemmer var kommet bare for å se på ham.

Givende

Erlend Tveite har vært instruktør på kurset, hjulpet av to internasjonale studenter som er tilknyttet teatergruppa. Han synes det er inspirerende å se hvordan de minste tar til seg gjøglerteater, en litt annen type teater som handler mer om det fysiske.

– Det er veldig flott å se hvor til stede de er når det kommer publikum, sier Tveite.

Ida Sali har også akkurat gått av scenen og smiler fra øre til øre.

– Det er veldig spennende å lære å spille teater og om hvordan vi skal opptre. Det er veldig gøy. Og så får vi kostymer og ansiktsmaling, sier hun fornøyd.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.