Nei, her er det ikke lønnsomt for XXL å etablere seg

XXL har tatt det norske sportsmarkedet med storm siden etableringen i 2000, men vil ikke etablere seg i Larvik.

XXL har tatt det norske sportsmarkedet med storm siden etableringen i 2000, men vil ikke etablere seg i Larvik. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sportsgiganten XXL kan være på vei til Larvik, mente Østlands-Posten. Nå viser det seg at kjeden for tiden mener at det ikke vil være lønnsomt.

DEL

(Vestviken 24) Sportsvarehuset XXL, som har tatt det norske markedet med storm siden starten i 2000, er etablert med butikk i både Tønsberg, Sandefjord og Porsgrunn.

Spørreundersøkelse

De siste dagene har folk i Larvik blitt bedt om å svare på en spørreundersøkelse på nett i regi av XXL, skriver ØP.

– Og der står det svart på hvitt: «XXL vurderer å utvide til Larvik. Vi håper at du vil gi oss dine meninger.»

ØP snakket også med næringsrådgiver Jørgen Johansen i Larvik kommune. Johansen har i mange år jobbet opp mot bedrifter som ønsker å etablere seg i Larvik.

– Jeg kan bekrefte at jeg er kjent med at XXL ser etter interessante lokasjoner i Larvik. Det er veldig positivt, fordi dette er en type handelsbedrift vi ønsker at skal etablere seg i Larvik, sa Johansen til ØP.

Østlands-Posten forsøkte å komme i kontakt med XXL, men det viste seg lettere sagt enn gjort. Varehusgiganten har ingen pressetelefon, men henviste ØP til å benytte kunderservicemailen.

Først etter at avisen publiserte en artikkel hvor man spekulerte i at XXL ønsket å etablere seg i Larvik, ble mailen besvart.

– Ikke aktuelt

«Larvik er et av de markedene i Norge hvor vi har fått flere tilbud om å etablere et XXL varehus. Etter etableringen på Pindsle og Downtown så er det ikke aktuelt for XXL å etablere seg i Larvik. Markedet er interessant for XXL, men kundegrunnlaget er for lite til at vi kan få tilfredsstillende økonomi i en etablering i Larvik,» skriver kjededirektør Anders Fjeld ifølge ØP.

I et intervju med avisen forteller han at XXL har fått flere henvendelser fra utbyggere og eiendomsbesittere i Larvik.

– Vi har nok fått en fire-fem henvendelser. Og vi synes det er veldig hyggelig at folk vil ha oss. Men da beslutningen om å åpne på Pindsle ble tatt, tok vi samtidig beslutningen om at det ikke åpnes noen butikk i Larvik, sier Fjeld.

Selv om den avgjørelsen gjelder nå, betyr det ikke at XXL aldri kommer til Larvik.

– Det er den vurderingen som gjelder nå. Men man skal aldri si aldri. Men den økonomiske vurderingen vi gjorde sist viste at det akkurat nå er ganske langt unna å være lønnsomt, sier Fjeld til Østlands-Posten.

Artikkeltags