Gå til sidens hovedinnhold

«Varme» anbefalinger i kulda: – Vi kan virkelig trenge et julemirakel nå på nyåret! 

Nina Andrea Okun ved Sandefjord bibliotek anbefaler tre romaner.

Et julemirakel, Debbie Macomber, oversatt av Maria Øygarden, Cappelen Damm 2016, E-bok

Vi kan virkelig trenge et julemirakel nå på nyåret!

Addie vender slukøret hjem til barndomshjemmet i Washington etter seks år i Montana. Hun hadde planer om å tjene store penger, men er nå tilbake uten noe særlig å vise til. Nå vil hun prøve å ta opp det siste faget hun mangler for å fullføre videregående skole, og har meldt seg på et kurs i engelsk litteratur. Det hun ikke vet, er at læreren er en engel, sendt for å hjelpe henne! Hun trenger et mirakel og det kan hende hun får seg en overraskelse. Addie svermet nemlig for naboens sønn Erich da hun var liten. Nå har han bruk for hennes hjelp etter en ulykke, men han er den siste hun ønsker å tilbringe julen sammen med.

Syersken fra Paris, Natasha Lester, oversatt av Ina Bakke Kickstat, Anemone 2020

En storslått og spennende historisk roman. Året er 1940. Tyskerne rykker fram mot Paris og Estelle Bissette må flykte fra landet til en ukjent framtid i New York. Med seg har hun morens symaskin, en gullkjole hun selv har designet, og noen få franc. Hun drømmer om å skape seg et navn som motedesigner og åpne sin egen systue. I 2015 treffer vi Fabienne, Estelles barnebarn, under åpningen av den årlige gallautstillingen for Stella Designs i New York. Fabienne er motekurator i Sydney. I New York besøker hun bestemoren, og får etter hvert innblikk i Estelles utrolige og dramatiske fortid. En fortelling om sterk lidenskap, om hjertesorg og familiehemmeligheter.

Tre ting om Elsie, Joanna Cannon, oversatt av Line Gustad Fitzgerald, Anemone 2020

Florence er 84 år gammel og bor i omsorgsbolig. Hun har falt om, og vi hører tankene hennes der hun ligger på gulvet i omsorgsboligen og venter på å bli funnet. Hun tenker tilbake på livet sitt og på tragiske hendelser i ungdommen, opplevelser hun deler med bestevenninnen Elsie. Jack, en tidligere general i hæren, bor også på eldresenteret. Han hjelper Florence med å nøste opp hendelser i fortiden, og med å håndtere frykten for den nye beboeren Gabriel Price. Price er en skremmende person hun kjente fra før. Hun trodde han hadde druknet. Boken er skrevet med humor og stor innlevelse og kan varmt anbefales.

LES FLERE ANBEFALINGER: Tips fra bibliotekene i Sandefjord

Kommentarer til denne saken