Arbeiderpartiet er unnfallende som opposisjonsparti i «Gullpensjon-saken» og «Varslersaken»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeiderpartiets rolle som det største opposisjonspartiet i Sandefjord er av og til merkelig.

DEL

MeningerFørst opplevde vi at opposisjonsleder Arild Theimann (Ap) var deltaker i lønnsutvalget ved fastsettelsen av «Gullpensjonen» til tidligere rådmann Gisle Dahn. Kommunestyret ble ikke informert av lønnsutvalget. Det ble avisen som til slutt informerte både politikere og publikum.

Nå ser vi at opposisjonsleder Hilde Hoff Håkonsen (Ap) forsvarer utgiftene på kr 3.526.773, hvorav 2,1 millioner kroner innkjøpt, i den såkalte varslersaken – eller personalsaken, som jeg mener den er. Hilde Hoff Håkonsen (Ap) må ha «svelget» informasjonen fra ordføreren ukritisk, om at dette var en alvorlig varslingssak. Denne gangen er det også avisen som får avslørt forholdene.

Årsaken til at saken fikk et slikt utrolig omfang var og er, etter min mening, at personalforholdet ikke ble tatt opp og avklart umiddelbart.

Hele forholdet fikk utvikle seg til en dimensjon som alle i formannskapet lot seg «skremme» av. Kommuneadvokaten, som var part i saken, har jo også beklaget det uforutsette og uønskede omfanget saken fikk.

Jeg kan heller ikke tenke meg at den andre parten, rådmann Gudrun Haabeth Grindaker, ønsket denne oppblåste behandlingen, som den såkalte varslingssaken har blitt.

«Gullpensjonen» til tidligere rådmann Gisle Dahn kunne muligens blitt stanset, og varslersaken kunne muligens blitt behandlet som den personalsaken den egentlig er.

En forutsetning måtte vært et våkent opposisjonsparti – Arbeiderpartiet.

Når det endte som det endte, så beklager ordføreren (H) i hvert fall den økonomiske håndteringen av varslersaken, og varaordfører Cathrine Andersen (FrP) legger seg flat, mens opposisjonsleder Hilde Hoff Håkonsen (Ap) forsvarer direkteoppdraget og dermed kostnadene, med utsagnet; «Det er lett å være etterpåklok».

En merkelig opplevelse av lederen fra et opposisjonsparti.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags