At ordfører tar saken i egne hender, er mildt sagt kritikkverdig. Som medlem av både formannskapet og kommunestyret kom dette, selv for meg, brått på!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Overraskelser kommer stadig i livet, og når du er kommunepolitiker, ganske ofte. Og enkelte dager er ikke helt som andre dager. Fredag 10. november var en sånn dag.

DEL

MeningerDet viser seg at Bjørn Ole Gleditsch har, på egen hånd, avsatt rådmann Gudrun Grindaker i en mail for noen uker siden. Rådmann Grindaker var på det tidspunktet, som nå, sykmeldt. Dette er mildt sagt overraskende, og så vidt jeg klarer å finne ut av, er det kun kommunestyret som kan avslutte rådmannens arbeidsforhold.

At ordfører tar saken i egne hender, er mildt sagt kritikkverdig.

Som medlem av både formannskapet og kommunestyret kom dette, selv for meg, brått på! I formannskapet har vi behandlet varslersaken. Det har vært en vanskelig sak, men vi i opposisjon har hele tiden vært klare på at vår tillit til rådmann Grindaker ikke er svekket.

At ordfører selv ga uttrykk for sin mistillit mot rådmannen, kan ikke jeg se er grunn nok til å avsette henne uten støtte i kommunestyret.

Charlotte Jahren Øverbye, gruppeleder for SV i kommunestyret.

Charlotte Jahren Øverbye, gruppeleder for SV i kommunestyret.

For Grindaker selv må dette ha vært en vanskelig tid. Hun har nå måttet tåle karakteristikker som å ha manglende evne for lederskap ... Jeg vil påstå rådmann Grindaker har taklet dette på en forbilledlig måte.

Når hun følte seg trakassert, tok hun dette opp, på en god og konstruktiv måte, med lønns- og ansettelses utvalget (LA), slik hun skal.

Det er åpenbart at hun må kunne ta opp bekymringer uten å måtte forvente represalier.

Ordfører sitter selv i dette utvalget. Å skille mellom ordførerrollen og ledervervet i lønns- og ansettelsesutvalget med deres ansvar, burde være en selvfølge.

Sakens kjerne er uansett den at ordfører har på egen hånd, uten kommunestyrets støtte, avsluttet rådmannens arbeidsforhold.

Det er et sjokk for meg som kommunepolitiker at ikke ordfører holder seg til regelverket. Det har jeg fram til nå tatt som en selvfølge, og hatt full tillit til.

Vi må innse det: Realiteten kom bankende på døra en fredag i november.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags