Jeg viser først til førstekandidat Sigurd Brænnsethers innlegg i SB den 3/6-23 hvor han ramser opp 9 punkter. Her hadde jeg tenkt å skrive tilsvar til disse punktene, men jeg er redd jeg ville snakket til døve ører til forfatter av artikkelen.

I stedet ble jeg gledelig overrasket over at 2.kandidat Hilde Kristine Forsberg et par dager etter fremmet at det er flere meninger i Krf. Det var godt å lese.

LES HVA HUN SKRIVER HER:

Les også

Ulike meninger om Pride i KrF!

Sandefjord Pride er ment å være et arrangement for alle, hvor vi inkluderer alle uansett legning og kjønn, hvor de som føler utenforskap kan føle seg inkludert, uansett hvilken religion eller hvilket livssyn man hører til.

Dette er viktig i de tidene vi lever i, idet veldig mange land snevrer inn og reverserer skeives rettigheter, kriminaliserer og gjør det farlig å være den man er.

Hatefulle ytringer, mobbing, vold, drapsforsøk og drap her i vårt eget land viser at Pride er et viktig arrangement, og at kampen for å kunne leve i trygghet fortsetter. De aller fleste markerer Pride til støtte for mangfold og inkludering, ikke for å fremme en politisk agenda. Det handler om noe så allment som frihet og menneskerettigheter.

Det er også viktig å se at mange unge skeive avslutter livet fordi de de ikke føler seg akseptert og ikke finner seg til rette i samfunnet. Hva med disse? Et konkret eksempel er den franske 13 åringen Lucas som i januar i år tok sitt eget liv. Han ble fra høsten 2022 til januar 2023 mobbet av medelever. Til slutt orket han ikke mer.

Fire barn kan bli straffet etter at Lucas (13) tok livet sitt (tv2.no)

Hva kan vi gjøre for at unge føler seg ivaretatt og beskyttet før slikt skjer?

En viktig ting vi kan gjøre for unge i Sandefjord er å vise klart og tydelig at vi er en by som har plass til dem og godtar dem, akkurat slik de er. Jeg syns det er viktigere å beskytte unge og sårbare mennesker enn å være redd for å tråkke konservative Krf-ere på tærne.

De siste dagers brenning av Prideflagg gir uhyggelige assosiasjoner til terrorhandlingene mot skeive i Oslo i fjor.

LES OGSÅ:

Mens Zaniar Matapour forberedte seg på å gå til angrep på uskyldige mennesker i sommernatten, publiserte hans venn Arfan Bhatti en status om at homofile burde drepes, og et bilde av nettopp dette: et brennende regnbueflagg.

Nei, det er ikke ekteskapet mellom mann og kvinne som er truet, slik Brænnsether hevder. Det er vi som er det. Vi som ikke vil noe annet enn å leve fredelig og trygt som den vi er.

Vårt ønske er at hele byen skal være med og støtte opp om denne markeringen, og at Sandefjord skal være den mest imøtekommende og inkluderende kommunen.

Dette står jeg fortsatt for og ønsker Krf hjertelig velkommen til å stille med representanter i Pridetoget som arrangeres fra Sandefjord torg 17 Juni kl 1400.

Med disse få linjene ønsker vi alle en Happy Pride.

For Sandefjord Pride