Like etter klokka syv har en bil snurret på E18 i Sande i Vestfold, like ved avkjøringen til Sande Nord i norgående retning.

– Politiet ber førerne ta ekstra hensyn til vær og føre gjennom dagen. Det kan stedvis være glatt og utfordrende kjøreforhold. Senk hastigheten og ikke ta noen sjanser. Kjør hensynsfullt og varsomt, melder operasjonsledelsen i Sør-Øst politidistrikt klokka 7.21.

Få hendelser i natt

I løpet av natten har det vært få alvorlige hendelser i distriktet. – Det ser ut til å ha gått bra så langt, og vi håper det fortsetter, sier operasjonsleder i politidistriktet, Tommy Eriksen, til Østlands-Posten ved sekstiden.

– Vi har imidlertid vært opptatt med den kraftige brannen i Porsgrunn sentrum, og her holder etatene på med slukking fortsatt, fortalte han.

– Her skal brannvesenet ha kontroll over det meste, og det skal ikke være fare for spredning, sa han.

LES OM BRANNEN I MEIERIGÅRDEN I PORSGRUNN SENTRUM I TELEMARKSAVISA HER

Mye nedbør

Torsdag fortalte meteorolog Ingrid Bentsen hos Meteorologisk institutt til Sandefjords Blad at det i Sandefjord ville være snakk om det kan være snakk om at fem centimeter snø legger seg, før dette trolig vil regne bort i løpet av natten.

– Det er greit å være oppmerksom. Det kan også være overvann på grunn av regn enkelte steder, og skal du kjøre lenger inn fra kysten, kan det være mer snø.

Lenger inn i landet har det imidlertid kommet snø natt til fredag. Ifølge NRK Vestfold skal det ha kommet rundt 30 centimeter snø i Sande i Vestfold i løpet av natten.

Politiet oppfordret torsdag kveld bilister til å la bilene stå dersom man ikke må ut på veiene fredag morgen.

Det skal fortsette å regne langs kysten utover dagen, og også lenger inn i landet vil nedbøren gå over til regn tidlig i ettermiddag. Fra sen ettermiddag skal nedbøren avta.

Alt i rute

Uværet har heller ikke rammet kollektivtrafikken i vårt distrikt, og så langt ser det ut til at både ferger, tog og fly er i rute.

Skal du ut på langtur tidlig på dagen i dag bør du imidlertid være oppmerksom på at det kan være vann i veibanen og sørpeføre mange steder i lavlandet, også på motorveiene, og NTB melder at de fleste fjellovergangene i Sør-Norge er stengt eller har kolonnekjøring.

Ved 6-tiden fredag morgen er både riksvei 7 over Hardangervidda, riksvei 52 Hemsedalsfjellet, riksvei 13 Vikafjell, samt fylkesvei 50 Aurland-Hol og fylkesvei 53 Tyin-Årdal stengt på grunn av uværet, ifølge Statens vegvesen.

Det er kolonnekjøring på E134 Haukelifjell, mens både E16 Filefjell og riksvei 15 Strynefjell er åpen for trafikk. Sistnevnte strekning kan bli stengt på kort varsel.

Stengt E18

Klokken 07 meldte politiet i Oslo politidistrikt at E18 inngående om lag en kilometer vest for Asker er stengt. Årsaken er en trafikkulykke der en bil havnet på taket.

Like etter klokka 7 har en bil snurret rundt på E18 i Sande.

Føreren av bilen har kommet seg ut av bilen og er trolig uskadd.