Gå til sidens hovedinnhold

Det er klart Gleditsch sier dette etter et par telefoner fra ordførerne i Tønsberg og Nøtterøy!

Artikkelen er over 4 år gammel

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) i Sandefjord uttaler i media at Sandefjord ikke er interessert i Vestfjordforbindelsen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er klart han sier dette etter et par telefoner fra ordførerne i Tønsberg og Nøtterøy.

Under mine studier i økonomi ved NHH studerte jeg en del utradisjonelle fag innen ledelse, psykologi – hvordan enkeltpersoner og grupper blir manipulert av politikere og bedriftsledere med videre. Dette ga viktige innsynsvinkler til det som skjer i samfunnet.

Nylig var jeg på to mindre møter i Stokke, og da var det over 20 som etterlyste Vestfjordforbindelsen for å slippe gjennomgangstrafikken i Stokke (stans og kø i hovedgaten) hver halvtime for tog.

Jeg svarte at de fikk jobbe for Vestfjordforbindelsen for når utbyggingen på Brunstad er ferdig med 9.000 hotellrom, idrettshaller, fotballhaller og isbanehaller vil køene antakelig komme nesten ned til Åsly.

Hadde Stokke gått inn for Vestfjordforbindelsen den gang den ble presentert for Stokke første gangen i 2002/2003, så hadde det ikke vært problemer med gjennomgangstrafikk i Stokke sentrum nå.

I de siste ukene har det også vært skrevet så mye rare greier om kjøremønster m.v. som er helt irrelevant.

Tilsvarende hadde vi på E18 da den ble bygd fra Buskerud til Kopstad. Ingen av de irrelevante løsningene ble brukt da veien var ferdig i det E18 renset nesten all trafikk på sideveiene.

Vestfjordforbindelsen, alt 3, er den veien flesteparten av oss på øyene og store deler av Stokkes befolkning ønsker og vi vil arbeide videre med. Prisen på denne veien vil også bli vesentlig lavere en det Tønsberg ønsker å prakke på oss. Det er klart Tønsberg, i likhet med Frodeåstunnelen, ønsker en vei som øyfolket betaler.

Kommentarer til denne saken