Gå til sidens hovedinnhold

Store forsinkelser på Vestfoldbanen mandag kveld - feilen er nå rettet

Artikkelen er over 3 år gammel

En ødelagt ledning i ett av sporene på Lysaker stasjon, påvirket trafikken på Vestfoldbanen mandag kveld. Sent natt til tirsdag var feilen rettet.

(Tønsbergs Blad)

– Kontaktledningsfall i spor 4 utenfor Lysaker. Færre spor i drift, mange innstillinger og store forsinkelser utover kvelden må påregnes! meldte Bane Nor mandag.

Pressevakt Hilde Marie Braaten fortalte at regiontoget til Skien, R11, var blant de få togene som fikk passere Lysaker stasjon, også nordover mot Eidsvoll. Likevel ble det store forsinkelser.

– Jeg kan ikke si noe om hvor store, akkurat nå. Vi jobber med å få oversikt over omfanget, fortalte Braaten ved 17-tiden mandag ettermiddag.

Skal være i rute, igjen

OPPDATERING: Tirsdag morgen forteller Braaten følgende;

– Klokken 03.00 natt til tirsdag var feilen rettet. Og etter det jeg vet så skal det ikke være problemer eller forsinkelser på Vestfoldbanen. Bank i bordet!, sier hun klokken 07.15 tirsdag.

Trøbbel mandag

Strømledningen i spor 4 har falt ned utenfor stasjonen. Det skjedde rundt klokken 16.30, rundt tre kvarter før Bane Nor varslet om hendelsen på Twitter.

LES OGSÅ: Slik fikk Thorolf og Anette system i rotet: – Jeg var alltid redd for at gjester skulle gå inn der (+)

Det siste toget med alle som skulle hjem fra jobb klokken 16.33 fra Oslo, ble rammet av forsinkelsene ved Lysaker, ifølge Nsb.no.

– Vi jobber tett opp mot Bane Nor for å minske forsinkelsene mest mulig. Men vi blir nok like oppgitte som kundene. Det er ingen som ønsker dette, fortalte pressevakt Liv Eggebø i NSB.

Klokken 17.43 jobbet NSB med å få på plass buss for tog mellom Lysaker og Oslo S i tillegg til togene som får kjøre gjennom. Dette hjalp imidlertid ikke passasjerene som skulle helt til Vestfold.

Totalt stengt

Senere var det imidlertid ingen tog som fikk passere.

– Vi stengte all togtrafikk mellom Sandvika og Skøyen fra klokken 19.30 for å få opp kjøreledningen igjen. Etter hvert håper vi å kunne åpne delvis for trafikk igjen. Men det vil uansett være innstillinger og forsinkelser ut dette døgnet, uttalte Braaten klokken 21.15 mandag.

Bane Nor tror problemet vil være rettet før morgentogene tirsdag skal gå. NSB oppfordrer reisende til å holde seg oppdatert på nsb.no.

– Slik det ser ut nå, ser det ut til at det ikke vil bli følgeforsinkelser for morgentogene tirsdag, kommenterte Eggebø klokken 21.20.

Ved 22.30-tiden ble det åpnet for delvis trafikk i to av sporene på Lysaker.

– Reparasjon av kjøreledning pågår fortsatt, meldte Bane Nor sent mandag kveld.

LES OGSÅ: Disse fluefiskerne håpet ikke på napp (+)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.